Rob Derksen

Bewustwording & Zelfontwikkeling

Podcast

Een podcast over persoonlijke ontwikkeling, bewustwording, heling en transformatie.

Tips en handvatten:
– hoe je weer kunt gaan leven vanuit je hart (i.p.v. je hoofd) en met jouw innerlijke passie
– leren luisteren naar de boodschappen van psychische klachten, verslavingen, gedragsproblemen en ziektes.
– inzicht krijgen en werken met schaduwkanten.
– contact maken met het Innerlijk Kind en het helen ervan.
– herstellen van de familielijnen en het helen van jeugdtrauma’s.
– contact maken met de Ziel en het Hogere Zelf.

In de podcast deel ik mijn visie over spiritualiteit, bewustwording en persoonlijke groei.

Alles gebaseerd op de eigen ervaringen uit mijn pad van zelfwerk, heling en transformatie en de ervaringen uit de praktijk van de afgelopen 20 jaar als therapeut en coach.

Hieronder de diverse platforms waar de podcast te beluisteren is:

Om de afleveringen te luisteren via Apple klik hier.

Om te luisteren via Google Podcast klik hier.

Om te luisteren via Spotify klik hier.

Om te luisteren via Deezer klik hier.

Om te luisteren via Podcast Addicts klik hier.

Hier de afzonderlijke afleveringen die je op deze site kunt luisteren:

04. Contact met je ziel
Over passie, missie en bezieling.

De ziel is een niet tastbaar, niet aanwijsbaar of te bewijzen deel van onze essentie, ons wezen. De ziel geeft ons onze missie en onze passie en bevat alle kwaliteiten die wij nodig hebben het leven te leven wat wij willen. De ziel wil bijdragen aan de evolutie van het groter geheel en heeft ons lichaam nodig als voertuig. Elk mens heeft in mijn ogen een ziel, een passie en bezieling. Als wij het contact zijn verloren dan leven wij vaak zonder bezieling en misschien zelfs doelloos of gedemotiveerd. Het contact met onze ziel en het ons bewust zijn van de kracht ervan, geeft een gevoel van plezier, liefde, voldoening en kracht. De ziel heeft het vermogen ons te helen en ons in onze kracht te zetten.

De ziel is al vaker geïncarneerd en heeft daarom een ‘wijsheid en schat van ervaring’ in zich waar wij kracht uit kunnen putten. De ziel is een bron van onuitputtelijke liefde, kracht en wijsheid.

De ziel blijft voortbestaan na het overlijden van ons lichaam en groeit door de ervaring die zij heeft opgedaan in het aardse leven.


03. Werken met Schaduwkanten
Ontdek wat jouw schaduwkanten zijn en hoe je ermee aan de slag kunt gaan.

Schaduwkanten zijn facetten van ons gedrag waar wij ons niet (meer) bewust van zijn dat wij ze hebben, of die wij niet willen erkennen en toegeven.

Het zijn ook de kwaliteiten van ons die wij niet meer kunnen of durven gebruiken, of waar wij zelfs geen weet meer van hebben dat wij ze bezitten.

Ook delen van ons fysieke lichaam kunnen in de schaduw staan, doordat wij ze afwijzen.

Mensen om ons heen spiegelen ons onze schaduwkanten en zetten ons in beweging als wij in die spiegel durven te kijken.

Als wij geen zicht hebben op onze schaduwkanten blijven wij vaak in conflicten terecht komen, kunnen wij niet in volledige bloei komen en blijven moeizame situaties op ons pad komen.

Werken aan je schaduwkanten geeft een enorme boost aan je persoonlijke ontwikkeling.


02. Je bént niet je label
Maak jezelf los van je label en haal de boodschap eruit.

Het jezelf identificeren met een label houd je klein en beperkt je in jouw zijn. Je bént niet ziek, maar je hebt een ziekte. Je bént niet verslaafd, maar je hebt een verslaving. Je bént niet boos, maar je voelt je boos. Dat lijkt een detail, maar is het absoluut niet.

Door deze ‘fout’ in taalgebruik, word je het label op identiteitsniveau.

Je bént krachtig, liefdevol en licht. Jouw kwaliteiten definiëren wie je bent.

Labels (verslaafd, autistisch, ziek, eenzaam, lelijk, crimineel et cetera) zeggen niets over wie je bent, maar geven je wel een boodschap af. Leren luisteren naar die boodschappen zet je in bloei. Daarvoor is het nodig je los te zien van een label.


01. Maak kennis met Rob Derksen
Laat je inspireren en ontdek wie Rob Derksen is.

Na een Burnout heeft Rob Derksen zijn leven onder de loep genomen. Psychische klachten, verslavingen en een leeg, zinloos gevoel maakte dat hij het pad op is gegaan van persoonlijke ontwikkeling, heling en transformatie. Door de verwerkingsprocessen en de aanpak van zijn verslavingen is hij weer gaan leven vanuit zijn hart, in contact met zijn passie en zijn liefde. Zijn ervaringen en de ervaringen als coach en therapeut zijn de voedingsbodem voor deze podcast.

Je krijgt een scala aan tips en handvatten.

Rob deelt zijn visie over thema’s als de ziel, het innerlijk kind, schaduwkanten, het overwinnen van verslavingen en psychische klachten, het weer in contact komen met passie en missie, familielijnen en verwerkingsprocessen.