top of page
PA220009_edited.jpg

Holistische workshops Rob Derksen

Persoonlijke ontwikkeling, bewustwording,
heling & transformatie

 

Holistische workshops

logo-Rob-Derksen-holistisch-therapeut-coach.png

Alle workshops hebben als doel jou te bekrachtigen, je dichterbij jouw authentieke kern te brengen, jouw kwaliteiten tot bloei te laten komen en onverwerkte emoties te helen.

De workshops dragen bij aan jouw proces van persoonlijke ontwikkeling, bewustwording, heling en transformatie.

Dankzij het werken in groepen komt er een helende energie op gang, omdat deelnemers elkaar spiegelen en versterken.

Onderstaande workshops kun je los volgen van elkaar. Elk thema zet een eigen proces in werking. De thema's ondersteunen je in jouw groei, dus misschien wil je meerdere workshops volgen. Graag geef ik je dan een korting.

Voor losse workshops betaal je € 150,- per workshop.

Boek je 2 workshops, dan betaal je € 140,- per workshop.

Boek je 3 workshops of meer, dan betaal je € 130,- per workshop.

De dagen zijn van 10:00 - 16:30 uur.

De locatie waar de workshops gegeven worden:

De Oase Nieuwland                     Centrum De Roos

 Geer 37                                        P.C. Hooftstraat 183

  4243 GS  Nieuwland                     1071 BW Amsterdam

logo-Rob-Derksen-holistisch-therapeut-coach.png

Innerlijk Kind-Werk

'Contact met het kind dat je was'

Nog te plannen
 

Rob Derksen Workshop, Contact met het kind dat je was

Waarom verbinden met het kind?Onverwerkte, emotioneel beladen gebeurtenissen uit de jeugd laten een verwond Innerlijk Kind in ons achter. Daardoor reageren wij soms op een ‘onvolwassen’ manier op situaties; vanuit pijn en disbalans.
Gebeurtenissen vragen om heling en transformatie, anders kunnen wij niet vanuit onze autonome kracht leven.

Om in je kracht te komen is het belangrijk dat je jeugdtijd geheeld wordt. Het ‘kind in jou’ zal dan opgroeien, waardoor jij jouw kwaliteiten beter kunt gebruiken en meer zult handelen vanuit kracht en minder vanuit emoties.Wat gaat deelname je opleveren? 

Door het oppakken van je Innerlijk Kind kom je in verwerking en transformatie. Emoties en angsten zullen verminderen. Je gaat je krachtiger voelen. Je durft meer voor jezelf op te komen en je te laten zien en te stralen.
Je gaat meer leven vanuit je hart, je komt dichterbij jouw passie en voelt zuiverder je gevoel en intuïtie.
Psychische klachten, andere disbalansen en ziektes zullen minder worden.

Schaduw-werk

'Werken met schaduwkanten'

Nog te plannen
 

Rob Derksen Workshop, Werken met schaduwkanten

Waarom werken aan schaduwkanten?


Schaduwkanten zijn kanten van ons gedrag waar wij onszelf niet bewust van zijn en die ons uit balans halen. Gedrag van anderen werkt als een ‘spiegel’. Kijken in die spiegel maakt ons bewust. Irritatie aan gedrag van anderen wijst vaak op een soortgelijk eigen gedrag, ook al ontkennen wij dat.

Schaduwkanten kunnen ook de sterke kanten van onszelf zijn, waar wij geen weet (meer) van hebben, of kwaliteiten die wij niet (meer) durven of kunnen benutten. Anderen om ons heen die deze sterke kanten wel gebruiken, spiegelen dit aan ons en maken ons wakker.

Ook facetten van ons fysieke lijf kunnen in de schaduw staan, waardoor wij onszelf afwijzen.


Wat gaat deelname je opleveren?


Werken aan je schaduwkanten geeft een enorme boost aan je persoonlijke ontwikkeling. Hoe minder je ‘in de schaduw’ staat, hoe meer zicht je krijgt op al jouw innerlijke en uiterlijke facetten.

Bewustwording geeft een completer beeld van jezelf en maakt duidelijk wat je uitstraalt, waarom jij in conflicten komt en hoe je die kunt oplossen en vermijden. Door inzichten te krijgen in jouw schaduwkanten zet jij jezelf meer in bloei en kom jij meer in jouw authentieke potentie en  kracht.

Ziels-werk

'De Reis van de Ziel'

Nog te plannen
 

Rob Derksen Workshop, De reis van jouw Ziel

Waarom de reis opnieuw beleven?

Onze Ziel incarneert zolang het ervaringen heeft op te doen in het aardse leven. Elk mens heeft naast een hart ook een ziel. Die ziel reist van leven naar leven en doet in elk leven ervaringen op.
Een ziel ‘kiest’ telkens een missie en bepaalt vooraf de blauwdruk van het leven dat zij aangaat.
Soms is het lastig om te zien waarom wij de dingen meemaken in ons leven die wij meemaken. Waarom wij zijn geboren bij juist deze ouders of wat onze missie is in dit leven.
Het opnieuw beleven van de reis van onze ziel geeft helderheid, rust en inzichten. Opgelopen blokkades kunnen daardoor helen.

Wat gaat deelname je opleveren?Je gaat helder zien waarom jouw leven loopt zoals het loopt, waarom je situaties in jouw leven meemaakt en wat die situaties jou opleveren.

 

Ook ga jij je bewust worden waarom je bent ingesprongen bij juist die moeder en vader en juist in die omgeving waarin je bent opgeroeid.


Dit geeft enorm veel inzicht en heling. Het haalt het gevoel weg ‘slachtoffer’ te zijn van je verleden.

 
Je gaat je krachtiger voelen met een gevoel van eigenwaarde, zelfliefde en trots. Jouw bezieling wordt (weer) losgemaakt.

Probleemgebruik

'Inzicht in verslaving en probleemgebruik'

Nog te plannen

Rob Derksen, Holistische aanpak verslaving

Waarom inzicht krijgen?


Als je aan de slag wilt met probleemgebruik, dan is het noodzakelijk dat je naar een aantal facetten gaat kijken.

 

Tijdens deze dag laten we je op een speelse manier ontdekken wat je uit een extern middel haalt en nog niet uit jezelf weet te halen.

 

Je krijgt zicht op wat uit balans is in jezelf waardoor je een extern middel "nodig" hebt.

 

Je krijgt een holistische kijk op je probleemgebruik, waardoor je het gaat zien als een boodschap in plaats van een probleem of zelfs een ziekte.


Wat gaat deelname je opleveren?

Je krijgt handvatten om met je probleem aan de slag te gaan en er mee te communiceren.

 

Het gaat je helder worden waarom je wel of niet wilt stoppen en wat stoppen/niet stoppen je oplevert.

 

Deze dag zet een helingsproces op gang waardoor je uiteindelijk meer in je kracht gaat komen en beetje bij beetje jouw 'verslaving' kan loslaten.

Gay- en Bi issues

'De pijn van de Coming Out'

Nog te plannen

2023, Dagworkshop Rob Derksen De pijn van de Coming Out.jpeg

Waarom werken aan Coming-out ?

 

Het ontdekken van een gay of biseksuele geaardheid geeft vaak veel spanning, angsten en verdriet. Het anders geaard zijn is nog steeds niet écht geaccepteerd en zorgt voor veel afwijzing en strijd.

 

Veel jongens/mannen die in de jeugd of op latere leeftijd ontdekken dat zij een homoseksuele voorkeur hebben, hebben te maken met labels die door de omgeving worden opgeplakt. Labels en stigma’s als: je hoort er niet bij, je bent een flikker, je bent vies, je bent geen echte man, je bent een nicht, de wereld moet je niet…

 

Veel jongeren hebben daardoor te maken met pestgedrag en een vorm van uitsluiting.

 

Daardoor kunnen gay/bi jongens/mannen in ‘gevecht’ zijn met zichzelf op identiteitsniveau en zich de vraag stellen: ‘wie ben ik als man met mijn homo/biseksualiteit?’

 

Ik heb mezelf lang de vraag gesteld: Kan ik wel gelukkig worden als gay? Word ik wel  geaccepteerd door mijn omgeving, kan ik mijzelf worden, hoor ik er wel bij, ben ik wel een man?

 

Door deze labels, stigma’s en angsten is de coming-out voor veel jongens en mannen een enorm beladen thema geweest. De tijd van het naar buiten komen, maar ook ervoor, is vaak beladen met emoties en angsten. Deze blijven een invloed hebben op onze autonomie zolang ze niet zijn verwerkt en getransformeerd. Disbalansen, psychische klachten, eenzaamheid, onzekerheden en verslavingen liggen op de loer.


Wat gaat deelname je opleveren?

In deze workshop gaan we contact maken met deze thema’s, gaan we elkaar horen, zien en ondersteunen, met als doel een stuk heling op gang te brengen.

 

Je gaat je weer ‘gewoon’ man voelen en je realiseren dat jouw seksualiteit niets zegt over jouw identiteit.

 

Je emotionele ballast neemt af en je gaat je krachtiger voelen, meer verbonden met  jouw authentieke zijn.

logo-Rob-Derksen-holistisch-therapeut-coach.png

Ervaringen van deelnemers:
 

Nic:

Ik heb de drie workshops van innerlijk kind, schaduwkanten en zielsbestemming gevolgd, ze sluiten heel mooi aan op elkaar.Rob heeft ongelofelijk veel kennis en begeleidt op zijn bijzondere manier, en weet met zijn heldervoelen vaak precies waar en bij wie hij moet zijn. En hij maakt een fijne sfeer in de groep. Je voelt je gezien en gedragen. Ook waardeer ik dat Rob soms recht voor z'n raap is als dat nodig is, en je zo even op scherp zet. Drie keer een hele mooie ervaring die blijft beklijven.

Pamela:

Ik ben ontzettend dankbaar dat ik alle 3e de workshops bij Rob heb gevolgd. De workshops hebben me veel inzichten gegeven, ik ben me meer bewust geworden van mijn patronen en mijn gedrag. De workshops sluiten goed op elkaar aan en ik gun iedereen deze magische dagen.

Contact met het kind dat je was heeft me veel inzicht gegeven op welke vlakken het innerlijk kind in mij nog geheeld moet worden. Zo ontdekte ik ook dat er heel veel verdriet zat wat ik nog niet verwerkt heb. Ik heb veel meer zelfliefde gekregen door deze workshop.

Werken met je schaduwkanten was een hele leuke en interessante workshop. Ik vond het heel leerzaam om te leren en te begrijpen waar bepaalde frustaties vandaan komen en hoe je daar uit eindelijk mee om kan gaan. Het leuke ervan vind ik dat ik ze nu ook bij andere herken. Ik wil deze workshop nog een keer volgen omdat de schaduwkanten workshop me zoveel inzichten heeft gegeven en ik er nog meer mee aan de slag wil gaan.

De reis van de ziel was magisch. Dit is een workshop die je echt moet ervaren en mee moet maken. Het heeft me veel inzicht gegeven in de reden wat ik hier op aarde kom doen. Dit heeft me veel geholpen in de zoektocht naar mijn missie waar ik al een tijd mee bezig ben.

Rob is een hele fijne man en heeft een hele bijzondere gave. Tijdens de workshops voelt hij alles precies en geeft iedereen de aandacht, hulp en liefde die hij/zij nodig heeft. De dagen vlogen voorbij. Ik ben dankbaar dat ik mezelf dit cadeau heb gedaan.

 

Ingeborg:

Alle 3 de workshops gedaan.
Wat een fantastische levens reizen maak je.
Er gaat een wereld voor je open.
Wat een ervaring.
Door deze workshops te doen word je je bewust van het doen en laten van jezelf hoe en waar je je in je leven bevindt en hoe je problemen aan kan pakken.
Ik raad het iedereen aan .
Holistische therapie is beslist niet zweverig.
DOEN DUS..

Rob:

De workshop 'werken met schaduwkanten' wordt door Rob gegeven op een prachtige lokatie. In 1 dag neemt Rob je mee in de theorie en praktijk van schaduwkanten op een speelse en leerzame manier. Doordat je hetgeen wat je mee krijgt direct toepast op jezelf en je omgeving, gaat de "stof" meteen leven. Rob geeft de workshop met veel enthousiasme en plezier en dat merk je. Hij heeft de ervaring en met zijn heldervoelende inzichten helpt hij je als je zelf vastloopt. Deze eendaagse is wat mij betreft echt een aanrader als het onderwerp je aanspreekt!

Ilona:

Na een aantal individuele sessies met Rob (live & online) was ik ook nieuwsgierig geworden naar de workshop-variant!

Mooi hoe Rob zichzelf als instrument inzet, deelnemers onderling verbindt en een fijne, veilige (en eerlijke) groepsdynamiek weet neer te zetten.
Ik heb mooie dingen zien gebeuren en mooie (leer)momenten zien ontstaan.
Ik vind het fijn dat ik er bij was en vind de workshops een mooie aanvulling/toevoeging op het aanbod! Tot ziens Rob! :-)

bottom of page