top of page
Rob-Derksen-Holistisch-therapeut-en-coach-voor-jongeren.jpg

Holistische coaching
Jongeren

logo-Rob-Derksen-holistisch-therapeut-coach.png

De coaching en therapie zijn holistisch en spiritueel. Dat betekent dat ik naar alle facetten van jou kijk; het fysieke aspect, het mentale, emotionele en spirituele aspect. Ik zie jou in je geheel. Wie je bent in jouw wezen, waar jouw vermogens en kwaliteiten liggen, waarom je meemaakt wat je meemaakt en wat jou bezieling en passie zijn.

Rob-Derksen-Holistisch-therapeut-en-coach.jpg

"Als geen ander weet ik hoe lastig en zwaar het soms kan zijn om jezelf te zijn en plezier te hebben in wat je doet. Ik zat als kind vaak niet goed in mijn vel, ook al was dat aan de buitenkant niet te zien. Ik gun het je om bevrijd te worden van je angsten en emoties. Dat jij volledig op kunt bloeien, ook al zijn het soms zware tijden".

logo-Rob-Derksen-holistisch-therapeut-coach.png

Heb je dit gevoel ook wel eens?

 • dat jij je met regelmaat niet gehoord, gezien of begrepen voelt;

 • dat jij je anders voelt en op een andere manier tegen dingen aankijkt dan dat je omgeving doet;

 • dat je het gevoel hebt dat jij jezelf niet kan zijn en jij je te veel moet aanpassen aan de ‘volwassen’ wereld;

 • dat jij je niet (meer) thuis voelt op school;

 • dat jij graag op een andere manier zou willen leren en ontdekken;

 • dat jij dingen voelt, ziet, hoort en weet die anderen om jou heen niet voelen, horen, zien of weten;

 • dat mensen om jou heen jouw hooggevoeligheid niet begrijpen en er niet mee om weten te gaan;

 • dat jij soms last hebt van alle prikkels die je om je heen voelt;

 • dat jij met een psychiatrisch sticker (ADHD, ADD, Borderline, autisme, PDD-Nos, depressie, ODD enzovoorts) loopt, maar van binnen weet dat jij niet ‘ziek’ bent zoals zij zeggen;

 • dat jij soms (enorme) last hebt van emoties en angsten waar je moeilijk over kan praten en/of die je soms zelf niet begrijpt;

 • dat jij je energie niet kwijt kunt en jij je onrustig voelt;

 • dat je het moeilijk vindt om vriendschappen of liefdesrelaties aan te gaan;

 • dat jij je eenzaam voelt;

 • dat jij het moeilijk vindt jezelf écht te laten zien of écht te zeggen wat je denkt en voelt;

 • dat je er tegenop ziet om volwassen te worden;

 • dat jij de wereld om jou heen hard, onvriendelijk en gevoelloos vindt en daar wat aan zou willen doen;

 • dat je (te veel) stress thuis, op school, of in je omgeving ervaart;

 • dat als je de dingen op jouw manier zou kunnen doen, jij je veel gelukkiger zou voelen?

 

Mijn eigen situatie in mijn jeugd

Toen ik zelf kind was, had ik ook te maken met een aantal van bovengenoemde stellingen. Door verschillende gebeurtenissen kijk ik terug op een jeugd die nogal zwaar was en waardoor ik mij lang niet gelukkig heb gevoeld en zelfs jarenlang dood wilde. Ik zag er wel gelukkig uit aan de buitenkant, maar van binnen voelde ik dat niet. In de jaren tijdens en na mijn jeugd ontwikkelde ik een aantal verslavingen en psychische klachten. Gelukkig ben ik daar m.b.v. allerlei therapieën, workshops, gesprekken, boeken en zelfwerk overheen gekomen, waardoor ik mij nu een gelukkig, krachtig en volwassen persoon voel en blij ben met het leven dat ik nu leef. Ik heb er mijn werk van gemaakt om mensen te begeleiden die af willen van hun klachten, hun ‘ziektes’ en van de belemmeringen die zij ervaren. Samen met hen werken wij eraan dat zij weer kunnen leven vanuit vreugde en kracht. Ik werk op een andere manier dan de hulp die geboden wordt vanuit de reguliere hulpverlening en gebruik allerlei methodieken uit de holistische (alternatieve) gezondheidszorg. Misschien kan ik jou een stukje op weg helpen om er samen voor te zorgen dat jij je krachtiger en gelukkiger voelt?

Hoe gaat de coaching in zijn werk?

Als je ergens tegenaan loopt in je leven en je wilt daar helderheid over, of je wilt het opgelost hebben, of je wilt weten hoe je meer jezelf kunt worden, dan kan een consult (een gesprek) je een duwtje in de juiste richting geven.

In dat 1ste gesprek maak je helder waar je tegenaan loopt en wat er zou veranderen voor je als je het ‘probleem’ niet meer zou hebben. Heel veel vertellen hoeft totaal niet, ik voel je vrij snel aan.


Een van de dingen die ik doe is ‘invoelen op jouw energieveld’. Je zou kunnen zeggen dat ik even een kijkje mag nemen in jouw leven, je onderbewuste, je gevoelens en je emoties. Daardoor snap ik je waarschijnlijk heel snel, zonder dat je veel woorden hoeft te gebruiken. Door de beelden die ik krijg, de gevoelens die ik voel en de woorden die ik hoor, kom ik in contact met wat ik jouw ziel noem. Jouw ziel heeft alle vermogens in zich om jou weer gelukkig en krachtig je leven te laten leven.

 

Door het werken op het niveau van je ziel, komen je angsten en emoties naar boven, waardoor wij ermee aan de slag kunnen gaan. Hoe minder angsten en emoties in je lijf zitten en opgeslagen zijn, hoe krachtiger jij je zult voelen en hoe meer jij jezelf (je ziel) kunt zijn.

 

Het verwerken van je emoties en angsten doen wij in vervolgsessies die ook een uur duren. Meestal 1 of 2 sessies per maand, omdat het tijd nodig heeft de dingen te kunnen verwerken die in een sessie gebeuren. Ik weet het: het werken aan je emoties is eng en vervelend, maar echt wel nodig. Anders blijf je erdoor belast en dat is niet de bedoeling.

 

Wat gaat het je opleveren?

Je zult merken dat jij je na elke sessie lichter gaat voelen; minder belast, vrijer en gelukkiger. Je zult ook meer kracht ervaren, want jij gaat meer handelen vanuit je ziel (je innerlijke kracht) en dus zul je meer jezelf worden.

Als emoties en angsten verminderen en jij meer gaat leven vanuit wie je in jouw wezen bent, zullen ook (psychische) klachten, gedragsproblemen en verslavingen afnemen. Ik kan je dit vanuit eigen ervaring zeggen en verwacht dat ook jij je beter zult gaan voelen na een aantal sessies.

 

Meestal hebben wij aan 5 tot 10 sessies voldoende, afhankelijk natuurlijk van het ‘probleem’ waar je tegenaan loopt. Natuurlijk kun je zelf beslissen na elke sessie of je door wilt gaan. Je zit nergens aan vast.

Vertrouw erop dat ook jij in je (volledige) kracht kunt komen en je ‘ziektes’ mogelijk kunt overwinnen of voorkomen.

Heb je vragen of wil je een afspraak maken?

 

Mocht je een consult willen boeken, neem dan even telefonisch contact met mij op: 06 1479 8170, of stuur een e-mail zodat ik jou kan terugbellen.

Boeken:

Mocht je meer willen lezen en jezelf in ontwikkeling brengen, dan kunnen mijn boeken je waarschijnlijk goed ondersteunen. Klik hier voor pagina boeken.

bottom of page