top of page
Rob-Derksen-Holistisch-therapeut-en-coach-visie-en-werkwijze.jpg

Holistische visie & werkwijze

logo-Rob-Derksen-holistisch-therapeut-coach.png

Elk mens heeft een naast een hart ook een Ziel. Deze Ziel bezit de passie waar wij in ons leven vaak naar op zoek zijn. Ook heeft de Ziel alle kwaliteiten in zich die wij nodig hebben om een zo autonoom en gelukkig mogelijk leven te leiden. Contact met onze Ziel stimuleert het zelfhelend vermogen van ons lichaam en geest.

Deze holistische therapie en coaching wordt ook wel alternatieve therapie en coaching of energetische therapie en coaching genoemd.

logo-Rob-Derksen-holistisch-therapeut-coach.png

Uitgangspunten bij mijn aanpak:

 • Iedereen heeft alle ‘hulpbronnen’ in zich die nodig zijn om een zo vitaal en gelukkig mogelijk leven te leiden (natuurlijk zijn er uitzonderingen zoals bijvoorbeeld aangeboren afwijkingen).
   

 • Alleen door de mens in zijn geheel te zien kunnen disbalansen overwonnen worden. De psyche, de mind en het lichaam zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden en beïnvloeden elkaar. Het ‘spirituele’ aspect van een mens (het waarom wij hier op aarde zijn bijvoorbeeld) neem ik mee in alles wat ik doe. Mijn werkwijze en therapie kun je dan ook een alternatieve, holistische noemen.
   

 • Elk mens heeft naast een hart ook een Ziel. Voor mij is een Ziel klachtenvrij en in balans. Elk mens heeft dus in de basis een gezonde, vitale kern die een gigantisch groot zelfhelend vermogen heeft.
   

 • Psychische en/of fysieke klachten kunnen ontstaan door opgeslagen pijn, onverwerkte gebeurtenissen, beperkende overtuigingen of niet overwonnen angsten. Ik ga er vanuit dat veel psychische klachten, ziektes, gedragsproblemen en verslavingen overwonnen en ‘genezen’ kunnen worden.
   

 • Het verwerken van emotioneel beladen gebeurtenissen en het loslaten van angsten brengen het zelfhelend vermogen van de psyche en het lichaam op gang, waardoor ziektes geheel of gedeeltelijk overwonnen of voorkomen worden.
   

 • Het ont-dekken en ont-wikkelen van eigen passie en innerlijke kracht, werkt preventief ten aanzien van vitaliteit en autonomie.
   

 • Er is meer dan alleen dit leven. Ik geloof dat wij al meerdere levens hebben geleefd, dus vanuit mijn visie incarneert een ziel meerdere malen en dat is wat ons onze bezieling en wijsheid geeft.

dit is het logo van Rob Derksen - holistisch therapeut en coach

Mijn werkwijze 

Ik werk volledig intuïtief en vertrouw totaal op mijn helder voelen, zien, horen en weten. Dat betekent niet dat ik er altijd vanuit ga dat het klopt wat ik zeg, maar dat ik erop vertrouw dat de informatie die ik voel, zie, hoor of weet voor jou kloppend is. Als holistisch therapeut en coach kom ik in verbinding met jouw energieveld en word verbonden met jouw Hogere zelf en gidsen. Daarom ga ik er vanuit dat de boodschappen kloppen die ik je geef in een reading.

Ik verbind mij met wat ik noem jouw ziel en Hogere Zelf. Daardoor kom ik in jouw energieveld en kan de boodschappen 'lezen' die er voor jou komen. Ik voel de verbinding met jouw gidsen, de Engelen en de Meesters. Dit klinkt zweverig, maar dat is hoe een holistische benadering werkt. Ik werk zeer aards en geef je de handvatten die jou stevig in jouw basis zetten.

Ik zeg alles wat in mij opkomt en denk er niet over na. Als ik dat wel zou doen, dan zou mijn hoofd/het denken ertussen komen.

Ook kan het zijn dat ik verbonden word met overleden personen die een boodschap voor je hebben die ten goede komen aan jouw persoonlijke proces en groei.

Ik maak contact met jouw ziel waardoor de boodschappen die er voor je komen jou dichter bij je volledige potentie brengen, maar ook helderheid geven in de processen waarin jij je bevindt.

Ik zet de intentie om jou zo dicht mogelijk bij je essentie te brengen en je bewust te maken van je kwaliteiten. Vaak krijg ik helder te zien, te horen wat jouw mogelijke missie is in dit leven en waar jouw passie ligt.

Dankzij het ‘cadeautje’ dat ik heb meegekregen helder te zien, te voelen, horen en weten, kom ik snel tot de kern, waardoor ik een efficiënte manier kan coachen. Ik heb niet veel informatie vooraf nodig en doe daarom eigenlijk nooit een intakegesprek.

Daar waar mogelijk breng ik met mijn handen een beweging van energie tot stand (via magnetiseren) die een transformerende, helende werking hebben op (energetische)blokkades die in jou vastzitten.

Bij voorbaat dank dat ik je in beweging mag zetten!

Hartegroet, Rob

Mijn visie over en hulp bij psychische klachten

Mijn visie op het ontstaan en de aanpak van verschillende psychische klachten, gedragsproblemen en verslaving lees je hieronder.

logo-Rob-Derksen-holistisch-therapeut-coach.png

Belangrijke noot:

Vaak gaan emotionele en psychische klachten gepaard met medische zorg en/of medicatie. Ook al ben ik goed bekend met klachten als ADHD, Borderline, Psychoses, Autisme, Depressies e.d., ik ben geen arts, psychiater of psycholoog en qua medische kennis alleen in het bezit van een medische basiskennis. Geen uitgebreide scholing dus vanuit de medische wetenschap en de reguliere gezondheidszorg.

Heb je klachten die van fysieke aard zijn of heb je acuut medische hulp nodig, dan zal ik je altijd adviseren om ook naar een arts te gaan voor een diagnose en mogelijke behandeling.

Ook al heb ik niets tegen het gebruik van (psychische) medicatie op zich, als ik op een moment in een coachingstraject zie en constateer dat een medicatie af te bouwen is, of zelfs niet meer noodzakelijk zou hoeven te zijn, dan maak ik dit zeker bespreekbaar. Ook al zal de reguliere, medische zorg het hier vaak niet mee eens zijn, of zelfs faliekant afkeuren. Het is dan ook een eigen keus van iedereen.

Vaak is het helaas wel zo, dat de reguliere, medisch wetenschappelijk, methodieken niet echt samen gaan met een alternatieve therapie en een holistische, spirituele benadering (de zgn. de alternatieve zorg).

Als een kind nog onder de verzorging valt van de ouders/opvoeders, dan zal er, in geval van voorstel tot verandering in medicatie, natuurlijk altijd overleg zijn met de betrokken ouder(s)/opvoeder(s). Mocht er daadwerkelijk worden gekozen de medicatie te veranderen, dan bij voorkeur in overleg met een regulier geschoolde behandelaar.

​​

Als je meer wilt lezen over mijn visie en aanpak, dan zijn mijn boeken misschien een aanrader (zie boeken).

bottom of page