Rob Derksen

Bewustwording & Zelfontwikkeling

Lichtbundel

Over mij

Hallo, welkom op mijn site

Ik zal proberen op deze pagina een beeld te geven wie ik ‘ben’, welke achtergrond ik heb qua werk en (jeugd)verleden en welke ommekeer ik zelf heb meegemaakt als het gaat om persoonlijke ontwikkeling, bewustwording en heling van disbalansen ontstaan in mijn jeugd. Mijn eigen ‘proces’ is terug te vinden in mijn visie en werkwijze t.a.v. veranderingsprocessen in communicatie, het ‘bewust-worden’ van jezelf, het helen en voorkomen van psychische klachten, gedrags’problemen’ en verslavingen, waardoor weer geleefd kan worden vanuit het hart (waar uiteindelijk iedereen gezonder, vitaler en autonomer van zal worden, zelfs de maatschappij in zijn geheel).

Hoe het ging tot mijn 40ste

Na het verlaten van mijn ouderlijk huis op mijn 20ste, ben ik gaan studeren aan de Hotelschool in Maastricht (zie link) en mij later gaan ontwikkelen binnen het bedrijfsleven.
Eerst 7 jaar in Parijs en Londen bij het Hilton Hotel, daarna een korte tijd in de mode en tot mijn 38ste gewerkt bij L’Oréal Nederland op commercie en training.
Ik was naar de buitenwereld toe een gelukkige en succesvolle man geworden. Toch raakte ik, (‘Godzijdank’, nu achteraf gezien), burned out. Ik voelde mij totaal opgebrand, gestrest, moe en leeg en niet meer vitaal. Alsof ik bijna letterlijk mijn ‘levensenergie’ veel te lang had gestoken in dingen waar ik geen energie/plezier meer van kreeg. Sterker nog, ik stortte emotioneel en fysiek helemaal in elkaar.

De bakken verdriet die er vastzaten, de angsten waar ik mij niet bewust van was, de psychische klachten die ik sinds jaren had, kwamen soms confronterend in beeld.

Het werd mij helder: ik moest snel iets aan mijzelf gaan doen, anders zou ik niet gelukkig en vitaal oud kunnen worden. Door de Burn-out ontdekte ik dat ik mij eigenlijk nooit gelukkig had gevoeld en sinds mijn puberteit al een aantal verslavingen had opgebouwd. Ik volgde mijn hart niet in mijn leven, maar mijn hoofd, waardoor ik mij privé vaak eenzaam en ‘klote’ voelde. Kortom, het werd mij duidelijk dat ik zo niet verder wilde met het leven dat ik leidde.

De ommekeer

Ik ben toen zeer uiteenlopende holistische therapieën, coachings en opleidingen gaan volgen. Door het aangaan en verwerken (écht iets anders dan een plekje geven trouwens) van mijn eigen ‘emotionele kelders’ en het ont-dekken en weer gaan gebruiken van de kwaliteiten die in mijn ‘berging’ opgeslagen stonden, ontdekte ik pas dat mijn hart en Ziel liggen in het in beweging zetten van de mens richting vitaliteit, autonomie en geluk.

In het jaar 2000 ben ik gestart met een praktijk in Amsterdam en in dat jaar startte ook de eerste meerdaagse workshop. Jaarlijks de afgelopen jaren een 10 tal workshops gegeven. In Zeeland heb ik gedurende 3 jaar ook een praktijk gehad en daar met de organisatie begonnen van ontspannings- en meditatieavonden en lezingen.

Juni 2010 was voor mij het moment om pas op de plaats te maken, omdat ik het gevoel had dat er ergens een onzuiverheid was ingeslopen. Klopte ook, doordat ik nog een aantal essentiële schaduwkanten met mijzelf had uit te werken, die ik tegenkwam door de spiegels die mij werden voorgehouden door anderen.
In dat jaar heb ik mijn 1ste boek geschreven, wat mij deels ook heeft geholpen bij het afsluiten van een aantal thema’s uit het verleden.

Ik hoop dat ik zoveel mogelijk mensen mag inspireren een zelfde persoonlijke ontwikkeling door te maken als die ik zelf heb gehad, zodat het leven voor velen moeitelozer, liefdevoller en krachtiger zal worden.

Wie weet tot ergens ontmoetens.

Rob Derksen

Mocht je interesse zijn opgewekt en je wilt contact voor info of het maken van een afspraak, klik dan hier.

Als je meer wilt lezen over mijn visie en aanpak, dan zijn mijn boeken misschien een aanrader (zie boeken).

Opmerking bij het plaatsen van een reactie: Mocht je een reactie plaatsen, weet dan dat deze eerst door mij wordt gelezen en beoordeeld voordat hij op de website geplaatst wordt. Je kunt altijd aangeven in je reactie als je niet wilt dat deze openbaar/leesbaar wordt gemaakt op de website.