Ondersteunende online workshops Rob Derksen
In deze online workshops wordt er gewerkt aan specifieke thema's die ondersteunen in persoonlijke ontwikkeling, bewustwording, heling en transformatie.
Opzet en uitleg
In deze online live sessies wordt er gewerkt aan specifieke thema's die ondersteunen in persoonlijke ontwikkeling, bewustwording, heling en transformatie.
Maximaal 10 personen per thema.
In totaal 5 thema's. Elk thema wordt gedurende 3 bijeenkomsten behandeld.
Je kunt per thema inschrijven.
Prijs per thema: € 75,- voor de 3 bijeenkomsten.
De opbouw per thema
Tijdens de 1ste sessie geef ik mijn visie en uitleg op het betreffende thema.
Tijdens de 2e en 3e sessie ga ik in op vragen van de deelnemers.
De vragen kunnen na de visie-bijeenkomst ingediend worden of tijdens de live sessie gesteld worden.
De verschillende thema’s die aan bod komen
Thema 1:
Onderscheid maken tussen de autonome Ik en het verwonde innerlijk kind
De autonome Ik zou je kunnen zien als jouw Ziel, jouw authentieke kracht en wezen. Deze authentieke Ik is van oorsprong in balans en heeft alle kwaliteiten in zich om jou vanuit volwassenheid en kracht te laten leven. Als kind maak je van alles mee, waardoor je die kracht niet (meer) volledig kunt gebruiken en soms zelfs kwijt bent. Door de onverwerkte emoties en angsten uit ons verleden, reageren wij vaak vanuit het verwonde kind en vergeten dat wij niet meer het kind zijn.
Om onze kindertijd en dus het Innerlijk kind te helen, is het belangrijk om contact te maken met onze authentieke Ik en vanuit daar de 'trauma's' te helen die in ons zitten en waardoor wij als kind reageren. Anders blijven wij handelen als een kind en komen wij niet in onze kracht.
Tijdens de sessie geef ik uitleg over de authentieke Ik en het innerlijk kind. Ik leg je uit hoe je er onderscheid tussen kan maken, wat het verschil is tussen die twee en hoe je ermee aan de slag gaat. Ook hoe je in je autonome Ik kunt blijven en contact kunt maken met het verwonde deel in jou.
​
​
​
​
​
​
​
​
Thema 2:
Werken met schaduwkanten
Schaduwkanten zijn kanten van ons gedrag waar wij onszelf niet bewust van zijn en die ons uit balans halen. Gedrag van anderen werkt als een ‘spiegel’. Kijken in die spiegel maakt ons bewust. Irritatie aan gedrag van anderen wijst vaak op een soortgelijk eigen gedrag, ook al ontkennen wij dat.
Schaduwkanten kunnen ook de sterke kanten van onszelf zijn, waar wij geen weet (meer) van hebben, of kwaliteiten die wij niet (meer) durven of kunnen benutten. Anderen om ons heen die deze sterke kanten wel gebruiken, spiegelen dit aan ons en maken ons wakker.
Ook facetten van ons fysieke lijf kunnen in de schaduw staan, waardoor wij onszelf afwijzen.
​
Wat gaat werken aan schaduwkanten je opleveren?
Werken aan je schaduwkanten geeft een enorme boost aan je persoonlijke ontwikkeling. Hoe minder je ‘in de schaduw’ staat, hoe meer zicht je krijgt op al jouw innerlijke en uiterlijke facetten.
Bewustwording geeft een completer beeld van jezelf en maakt duidelijk wat je uitstraalt, waarom jij in conflicten komt en hoe je die kunt oplossen en vermijden. Door inzichten te krijgen in jouw schaduwkanten zet jij jezelf meer in bloei en kom jij meer in jouw authentieke potentie en kracht.
​
​
​
Thema 3:
Contact maken met je ziel, je missie en je passie
​
Ik ga ervan uit dat elk mens een ziel in zich heeft. Een ziel is een vonk van "goddelijke” energie die verbonden is met de bron. De ziel staat zo in verbinding met de allesomvattende bron van liefde, het universele ‘weten’ en de onuitputtelijke bron van kennis en wijsheid.
Onze ziel wordt bij het incarneren als het ware geladen met een passie en alle kwaliteiten die wij nodig hebben in dit leven om onze passie en missie uit te voeren.
De verbinding met de ziel en de Bron hebben wij nodig om onszelf te helen en om onze authentieke kracht en passie te kunnen leven.
Onze ziel raakt bedekt door opgelopen emoties en angsten. Hoe meer wij onszelf helen, hoe meer de kracht van onze ziel aan de oppervlakte komt en wij ernaar kunnen leven.
​
​
Thema 4:
Anders kijken naar en omgaan met psychische klachten en labels
​
Zolang wij psychische klachten, gedragsproblemen en verslavingen blijven zien als ziektes, halen wij de boodschappen er niet uit en houden wij onszelf klein, uit balans en ziek.
​
Een psychisch label vertelt ons wat er in onszelf om heling en aandacht vraagt. De psyche is niet ziek, maar raakt uit balans door onverwerkte emoties, opgebouwde angsten en een levensstijl waar wij niet gelukkig van worden.
​
Tijdens de bijeenkomsten geef ik je mijn visie op een aantal psychische klachten en geef ik je een holistische kijk op de aanpak ervan.
​
​
​
Thema 5:
Een holistische visie op het ontstaan en aanpak van probleemgebruik en verslaving
Dankzij de aanpak van mijn eigen verslavingen heb ik deze holistische zienswijze op het ontstaan en aanpak kunnen ontwikkelen. Een holistische kijk heeft een aantal wezenlijke verschillen met de reguliere aanpak. Onder andere:
-
een verslaving zou niet als een ziekte gezien moeten worden, maar als een boodschap,
-
een boodschap die ons bewust maakt wat in ons uit balans is en welke emotionele ballast om aandacht vraagt, wat wij uit onszelf moeten leren halen wat wij nu uit een middel of een activiteit halen en wat wij in ons leven anders zouden moeten doen om niet steeds weg te willen vluchten,
-
eens verslaafd, altijd verslaafd, klopt niet. Een gebruik komt misschien wel steeds terug, maar dan puur omdat de thema’s niet volledig zijn aangepakt. Dus niet omdat het een waarheid is dat je er nooit meer vanaf komt, maar ‘gewoon’, omdat er nog werk aan de winkel is.
-
je bént niet verslaafd. Ook al heb je een verslaving, je bént niet verslaafd. Deze ‘fout’ in onze taal heeft een enorme invloed op onze identiteit en maakt het moeilijk om van een verslaving of probleem af te komen. Wat je wél bent, is een autonoom, krachtig en liefdevol wezen die van alles heeft meegemaakt, waardoor een verslaving is ontstaan. Ook ben je in jouw wezen vrij van welke verslaving dan ook.
Tijdens deze bijeenkomsten geef ik je mijn visie op verslavingen en probleemgebruik en geef ik een aantal zeer bruikbare tips om aan de slag te gaan.
​
​
​
Data van de bijeenkomsten:
Thema 1: Onderscheid maken tussen de autonome Ik en het verwonde innerlijk kind
​
Data volgen.
​​
Thema 2: Werken aan schaduwkanten
​
Data volgen.
​
Thema 3: Contact maken met je ziel, je missie en je passie
Data volgen.
​
Thema 4: Anders kijken naar psychische klachten en labels
​
Data volgen.
​
Thema 5: Een holistische visie op het ontstaan en de aanpak van verslaving en probleemgebruik
Dinsdag 16, 23 juli & 06 augustus van 19:30 - 20:45 uur
​