top of page
Spiritueel-Boek-Rob-Derksen-Verlost.jpg

Verschijnt in 2023

     Een holistische visie en aanpak van verslavingen    

Spiritueel-Boek-Rob-Derksen-Verlost.jpg

Klik voor inkijkexemplaar:

Een boek dat je anders naar het ontstaan en de aanpak van verslavingen doet kijken

Je kunt je absoluut verlossen van een verslaving. Je zit er niet aan vast en de stelling ‘eens verslaafd, altijd verslaafd’ klopt niet. Iedereen kan uiteindelijk stoppen, mits alle oorzaken zijn aangepakt en verwerkt.

 

Ook al heb je een verslaving, je bént niet verslaafd. Deze ‘fout’ in onze taal heeft een enorme invloed op onze identiteit en maakt het moeilijk om van een verslaving af te komen.

 

Wat je wél bent, is een autonoom, krachtig en liefdevol wezen die van alles heeft meegemaakt, waardoor een verslaving is ontstaan. Ook ben je in jouw wezen vrij van welke verslaving dan ook.

 

Een verslaving zou niet als een ziekte gezien moeten worden, maar als een boodschap. Een boodschap die ons bewust maakt wat in ons uit balans is en welke emotionele ballast om aandacht vraagt, wat wij uit onszelf moeten leren halen wat wij nu uit een middel of een activiteit halen en wat wij in ons leven anders zouden moeten doen om niet steeds weg te willen vluchten.

 

Een verslaving kan vreselijk zwaar zijn en erg veel ellende veroorzaken, maar als je naar de boodschap luistert en met jezelf aan de slag gaat, brengt het je enorm veel heling en kracht. Mijn verslavingen zijn uiteindelijk een enorme groeikans geweest.

 

In dit boek omschrijf ik de holistische aanpak die ik op mijzelf heb toegepast en geef ik mijn visie op het ontstaan van ‘probleemgebruik’ in het algemeen.

 

De focus bij deze aanpak ligt niet op de verslaving zelf, maar op de persoon die het ‘probleem’ ervaart. Ik baseer mij op de verwerking van mijn eigen verslavingen (suiker, seks, alcohol, roken, blowen, partydrugs, chatten en daten) en de ervaringen met cliënten vanuit mijn therapeutisch werk.

 

Het boek 'Verlost' op dit moment in lanceringsfase.

Verwachte uitgave: rond juni.

Ik ben een crowdfunding-campagne gestart om het drukken van het boek mogelijk te maken en de lancering zo breed mogelijk te kunnen doen.

Mocht je al een exemplaar willen reserveren en zo de lancering ondersteunen met een bijdrage, klik dan op de volgende link: gofundme.com

Waarom deze crowdfunding?

 

Deze tijd vraagt om een holistische aanpak van verslavingen en overmatig gebruik.

 

Het aantal jongeren, jong-volwassenen en volwassenen dat kampt met verslavingen is schrikbarend hoog en veel mensen blijven er (onnodig) aan vastzitten.

 

In mijn ogen vooral omdat de focus in de reguliere aanpak te veel wordt gelegd op de verslaving zelf en te weinig op de persoon die het probleem heeft.

 

Ik zie een verslaving niet als een ziekte, maar als een boodschap. Een boodschap die ons bewust maakt wat in ons uit balans is en welke emotionele ballast om aandacht vraagt, wat wij uit onszelf moeten leren halen wat wij nu uit een middel of een activiteit halen en wat wij in ons leven anders zouden moeten doen om niet steeds weg te willen vluchten.

 

De stelling ‘eens verslaafd, altijd verslaafd’, klopt ook niet. Een verslaving blijft inderdaad op de loer liggen zolang de oorzaken en aanleidingen van een probleem niet volledig zijn aangepakt, verwerkt en getransformeerd. Als dat wel het geval is, dan kan een verslaving bijna moeiteloos losgelaten worden. Van nature wil niemand een verslaving in stand houden en op zielsniveau hebben wij geen verslaving. Die is ergens door ontstaan.

 

Wat houdt een holistische aanpak in?

 

Het is mij nooit gelukt om op wilskracht mijn verslavingen en problemen los te laten. En áls het al eens een paar maanden lukte, dan was het nooit moeiteloos en lag de terugval steeds op de loer. Vanaf mijn jeugd heb ik verslavingen gehad: suiker, seks, roken, alcohol, blowen, partydrugs, chatten en daten. Ik heb mij pas echt kunnen bevrijden en verlossen toen ik, dankzij een burn-out, bewust aan de slag ben gegaan met mijzelf en mijn (jeugd)trauma’s, emoties en disbalansen. Het proces van zelfontwikkeling, verwerking, heling en transformatie, zorgde ervoor dat ik mijn verslavingen kon loslaten.

 

De laatste 2 (alcohol en roken) pas vorig jaar. Ook weer door te blijven werken aan de oorzaken die eraan ten grondslag lagen en door mij te blijven focussen op wat in mij nog uit balans was en om aandacht vroeg.

 

Vanaf het moment dat ik het roken en drinken moeiteloos kon laten staan, ben ik het boek ‘Verlost’ gaan schrijven. In dit boek omschrijf ik de holistische aanpak die ik op mijzelf heb toegepast en geef ik mijn visie op het ontstaan van ‘probleemgebruik’ in het algemeen.

 

In mijn werk als therapeut en coach, begeleid ik met regelmaat mensen met verslavingen en pas deze zelfde methode toe.

Klik op het PDF-document voor het inkijkexemplaar.

 

Wat is het plan?

 

Deze methodiek wil ik delen met de wereld, aangezien het mij diep raakt dat zoveel jongeren en volwassenen in gevecht zijn met zichzelf en hun verslavingen en zich er maar moeilijk van kunnen verlossen.

 

De middelen die met deze crowdfunding binnenkomen, gaan gebruikt worden voor:

 

  • De lancering van het boek ‘Verlost’.

  • Het organiseren van lezingen en workshops

  • Het starten van een online platform voor mensen die hun verslaving willen aanpakken en voor ouders, partners en anderen die in hun omgeving ermee te maken hebben.

  • Het bouwen van de website www.verlostvanverslaving.nl waar filmpjes, oefeningen en livestreams op zullen komen.

 

Jouw cadeau.

 

Graag doe ik iets terug voor jouw donatie. Je kunt kiezen uit een aantal cadeaus die ook jouw persoonlijke ontwikkeling verder in beweging zal zetten.

 

1. Doneer je tussen de € 25,- en € 49,-, dan stuur ik je het boek ‘Verlost’.

 

2. Doneer je tussen de € 50,- en € 79,-, dan stuur ik de boeken 'Verlost’ en ‘De Overwinning’.

 

3. Doneer je tussen de € 80,- en € 129,-, dan kun je kiezen welk cadeau je wilt ontvangen:

 

3a): alle-3 mijn boeken: ‘Verlost’, ‘De Overwinning’ en ‘Bekijk ze eens als mensen’

of

3b): een online sessie en het boek ‘Verlost’.

 

4. Doneer je € 130,- of meer, dan kun je kiezen welk cadeau je wilt ontvangen:

 

4a): een online sessie en mijn boeken ‘Verlost’ en ‘De Overwinning’

of

4b): deelname aan één van mijn dagworkshops en het boek ‘Verlost’.

 

5. Doneer je meer dan € 200,-, dan spreek ik graag persoonlijk met je af welke van mijn workshops en boeken je zou willen ontvangen.

 

Bij voorbaat dank voor jouw ondersteuning.

 

Voel je zeker vrij deze campagne te delen. Graag zelfs.

 

Hartegroet,

Rob Derksen

 

PS: Zorg dat je bij je donatie je e-mailadres opgeeft, zodat ik in contact met je kan komen voor jouw gegevens.

 

Bij voorbaat dank voor jouw ondersteuning.

Hier nogmaals de link naar de campagne: gofundme.com

bottom of page