top of page
Holistische-visie-en-hulp-bij-Burnout-Rob-Derksen.jpg

Holistische visie op ontstaan & hulp bij
Burnout

logo-Rob-Derksen-holistisch-therapeut-coach.png

Rob Derksen ziet psychische klachten niet als ziektes, maar als signalen van onverwerkte emoties en angsten. Een psychische klacht geeft een boodschap af die helder maakt wat in het gedrag, gevoel en levenswijze uit balans is en om aandacht vraagt. De verbinding met de ziel is essentieel om klachten te helen en te overwinnen. Deze holistische benadering vormt de basis van zijn werkwijze.

logo-Rob-Derksen-holistisch-therapeut-coach.png

Mijn visie op het ontstaan en de aanpak van Burnout

"In mijn ogen is niemand in de basis ‘ziek’, een ziel is niet ziek. Iedereen heeft in principe alle vermogens in zich om disbalansen te overwinnen en ziektes te helen. Daarvoor is het nodig om anders naar een klacht te kijken en aan de slag te gaan met verwerking van emoties en beladen gebeurtenissen. De ziel stimuleert het zelfhelend vermogen van zowel het lichaam als de geest".

Mijn visie op het ontstaan

Het burn-out raken betekent eigenlijk letterlijk opgebrand raken. Alsof iemand nergens meer energie uit haalt en zich steeds leger en futlozer voelt, zowel lichamelijk als geestelijk. Stress kan een enorme factor zijn die maakt dat iemand opgebrand raakt. Als een groot deel van iemands dag of leven doordrenkt is met stress, kan iemand weinig of geen plezier meer ervaren. Daardoor loopt als het ware de levensenergie weg en laadt iemand zich niet meer op. Het genieten wordt steeds lastiger. De stress vreet als het ware de energie op.

 

Ook als iemand dingen doet in haar of zijn leven die geen of niet de juiste energie opleveren, of die tegen het gevoel ingaan, kan het zijn dat die persoon opgebrand raakt. Alsof je dan je levensenergie steekt in iets dat je geen energie oplevert. Bijvoorbeeld als iemand in een baan blijft hangen terwijl het gevoel al een tijd aangeeft er weg te willen en iets anders te willen doen. Of blijven vastzitten in een relatie die niet meer goed voelt. Of stappen en beslissingen uitstellen, terwijl het gevoel iets anders aangeeft.

 

Een Burnout is voor mij absoluut geen ziekte, maar een signaal dat iemand drastisch iets moet doen aan haar of zijn levensstijl, of een verandering van woon- of werksituatie zal moeten bewerkstelligen. De persoon die een Burnout ontwikkelt zal stappen moeten durven zetten en veranderingen durven doorvoeren.

Mijn aanpak als holistisch therapeut

Uitgezocht zal moeten worden in welke patronen iemand blijft hangen en waarom zij of hij geen stappen durft te zetten om dingen anders te doen. Ook zal helder gemaakt moeten worden waar iemand wel energie van krijgt. Wat iemand zijn passie is bijvoorbeeld.

 

Oplossingen tegen de stress zullen gevonden moeten worden, zodat deze losgelaten kan worden. Vaak zal de persoon open moeten gaan staan voor het vinden van een nieuwe baan of andere werkomgeving, waar zij of hij zijn hart in kwijt kan, met andere woorden: zijn passie in kan gebruiken.

 

Mogelijk zal er gekeken moeten worden naar verslavingen en eetpatronen, omdat deze factoren ook een enorme impact kunnen hebben op het energieniveau van iemand.

 

Belangrijk dat iemand die opgebrand is geraakt gaat ontdekken wat haar of zijn missie is. Vertrouwen is belangrijk om de stap te kunnen zetten om die missie te gaan volgen.

Mijn boek 'De Overwinning'

 

Een spiritueel boek van eigen hand vol handvatten om aan jezelf te werken. Dit boek gaat je zeker ondersteunen in jouw proces van zelfontwikkeling, bewustwording, heling en transformatie.

Boek-Rob-Derksen-De-Overwinning.jpg
bottom of page