top of page
Rob-Derksen-Holistisch-therapeut-en-coach-zelfontwikkeling.jpg.jpg

Holistische coaching en therapie.
Zelfontwikkeling

logo-Rob-Derksen-holistisch-therapeut-coach.png

Ik benader alle hulpvragen vanuit een holistische, spirituele visie en verbind mij met jouw ziel, dus met wie jij in jouw wezen bent. Daardoor kan ik je inzicht geven in jouw bezieling, je passie, je vermogens en kwaliteiten. Ik probeer je zoveel mogelijk uit je hoofd te halen (het denken) en je (weer) in verbinding te brengen met jouw hart (je gevoel). Ik ondersteun je met het overwinnen van disbalansen en geef inzichten in de te nemen stappen naar een vitaler en gelukkiger leven. Je gaat daardoor meer uit de verf komen en authentieker en autonomer in jouw leven staan.

logo-Rob-Derksen-holistisch-therapeut-coach.png

Therapie en coaching vanuit holistische visie​

 

 

Holistisch betekent de mens zien in haar of zijn geheel: lichaam en geest zijn met elkaar verbonden en hebben invloed op elkaar. Ik kijk naar het fysieke, mentale, emotionele, spirituele en seksuele aspect van een mens.

Als je een duidelijke hulpvraag hebt, dan krijg je inzichten in je blokkades, angsten en emoties, maar ook in de te nemen stappen. Het geeft je meer zicht waar je in het dagelijks leven ‘tegenaan loopt’ en waarom. Een hulpvraag kan te maken hebben met jouw persoonlijke groei en bewustwording, maar ook met vragen over relaties, kinderen, werk, verslavingen en/of psychische disbalansen.


Het kan ook zijn dat je sessie wilt om meer verbinding met jezelf te maken en stappen wilt zetten in je persoonlijke ontwikkeling. Als je geen hulpvraag hebt dan komen er meer algemene boodschappen voor je, waar je zeker wat aan gaat hebben op jouw pad van bewustwording en persoonlijke groei.

Wat kan een hulpvraag zijn waar ik je mee kan ondersteunen?
 

Onder het kopje 'Voor wie' ga ik dieper in op wát ik kan betekenen en voor wie en wat de hulpvragen zijn die je zou kunnen hebben. Hieronder een paar voorbeelden:

 • Het proces van bewustwording en persoonlijke ontwikkeling.

 • Het ontdekken van jouw passie en kwaliteiten.

 • Behoefte aan verwerking en heling van opgeslagen en actuele emoties zoals bijvoorbeeld angsten, verdriet en boosheid.

 • Het helder maken van je schaduwkanten en de aanpak ervan.

 • In het inzichtelijk maken van de boodschap achter psychische klachten, verslavingen en gedragsproblemen.

 • In het helder maken wat er speelt bij je kind en waar het behoefte aan heeft.

 • In de dynamiek tussen jou en je partner en hoe jullie weer meer verbonden kunnen raken met elkaar vanuit het hart. Een holistische vorm van relatietherapie dus.

 • In het inzichtelijk maken van je blokkades en de te nemen stappen.

 • Voor ZZP’ers, organisaties en bedrijven: welke stappen kan ik nemen, waar liggen nog mogelijkheden, hoe breng ik nog meer bezieling in het bedrijf, wat heeft mijn bedrijf nodig, waarom stagneert het?


 

Specifieke hulpvraag m.b.t. psychische klachten, verslavingen en gedragsproblemen.

Natuurlijk kan het zijn dat je specifiek wilt werken aan een klacht, een probleem of een verslaving. Ik kan je zeggen dat ik een ervaringsdeskundige ben op dat vlak. Ik weet waar ik het over heb en je hoeft je ook zeker niet angstig of 'beschaamd' te voelen. Ik adviseer je dan wel om ook te lezen hoe ik tegen de diverse psychische labels en verslavingen aankijk. Ik zie ze namelijk niet als ziektes, maar als boodschappen. Natuurlijk sta jij centraal, mijn focus ligt op jou en minder op de klacht. Ik vraag mij af in de therapie: 'wat is er met jou 'gebeurd' waardoor de klacht is ontstaan? Wat heeft de klacht jou te vertellen? Waar moeten wij aan werken?

Uitgangspunten in mijn benadering:

 • Alleen door de mens in zijn geheel te zien kunnen disbalansen overwonnen worden. De psyche, de mind en het lichaam zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden en beïnvloeden elkaar. Het ‘spirituele’ aspect van een mens (het waarom wij hier op aarde zijn bijvoorbeeld) neem ik mee in alles wat ik doe. Mijn werkwijze en therapie kun je dan ook een alternatieve, holistische noemen.

 • Elke mens heeft naast een hart ook een Ziel. Voor mij is een Ziel klachtenvrij en in balans. Elk mens heeft dus in de basis een gezonde, vitale kern die een gigantisch groot zelfhelend vermogen heeft.

 • Psychische en/of fysieke klachten kunnen ontstaan door opgeslagen pijn, onverwerkte gebeurtenissen, beperkende overtuigingen of niet overwonnen angsten. Ik ga er vanuit dat veel psychische klachten, ziektes, gedragsproblemen en verslavingen overwonnen en ‘genezen’ kunnen worden.

 • Iedereen heeft alle ‘hulpbronnen’ in zich die nodig zijn om een zo vitaal en gelukkig mogelijk leven te leiden (natuurlijk zijn er uitzonderingen zoals bijvoorbeeld aangeboren afwijkingen).

 • Het verwerken van emotioneel beladen gebeurtenissen en het loslaten van angsten brengen het zelfhelend vermogen van de psyche en het lichaam op gang, waardoor ziektes geheel of gedeeltelijk verdwijnen of voorkomen worden.

 • Het ont-dekken en ont-wikkelen van eigen passie en innerlijke kracht, werkt preventief ten aanzien van vitaliteit en autonomie.

 • Er is meer dan alleen dit leven. Ik geloof dat wij al meerdere levens hebben geleefd, dus vanuit mijn visie incarneert een ziel meerdere malen en dat is wat ons onze bezieling en wijsheid geeft.

Boeken:

Mocht je meer willen lezen en jezelf in ontwikkeling brengen, dan kunnen mijn boeken je waarschijnlijk goed ondersteunen: pagina boeken.

bottom of page