top of page
Holistische-visie-en-hulp-bij-onhandelbaar-gedrag-odd-Rob-Derksen.jpg

Holistische visie op ontstaan & hulp bij
Onhandelbaar gedrag (ODD)

logo-Rob-Derksen-holistisch-therapeut-coach.png

Rob Derksen ziet psychische klachten niet als ziektes, maar als signalen van onverwerkte emoties en angsten. Een psychische klacht geeft een boodschap af die helder maakt wat in het gedrag, gevoel en levenswijze uit balans is en om aandacht vraagt. De verbinding met de ziel is essentieel om klachten te helen en te overwinnen. Deze holistische benadering vormt de basis van zijn werkwijze.

logo-Rob-Derksen-holistisch-therapeut-coach.png

Mijn visie op het ontstaan en de aanpak van Onhandelbaar gedrag (ODD)

"In mijn ogen is niemand in de basis ‘ziek’, een ziel is niet ziek. Iedereen heeft in principe alle vermogens in zich om disbalansen te overwinnen en ziektes te helen. Daarvoor is het nodig om anders naar een klacht te kijken en aan de slag te gaan met verwerking van emoties en beladen gebeurtenissen. De ziel stimuleert het zelfhelend vermogen van zowel het lichaam als de geest".

Mijn visie op het ontstaan

Iemand met een onhandelbaar gedrag is niet ziek en heeft geen stoornis. Het gedrag geeft aan dat die persoon vol zit met onvrede, boosheid of opgekropte emoties. Het gedrag geeft aan dat zij of hij het anders wil in het leven. Het kan zijn dat zij of hij het dusdanig oneens is met de situatie waarin hij zich bevindt, dat een onhandelbaar gedrag het gevolg is.

 

Of de persoon bevindt zich in een situatie waarin zij of hij voelt dat het vast zit en geen beslissingen kan of durft te nemen, waardoor hij tegen stress aanloopt. Zijn innerlijk geeft aan dat hij het anders wil, maar hij zit vast in zijn patronen of wordt ‘vastgehouden’ door zijn omgeving.

 

Als een persoon gedwongen wordt dingen te doen tegen zijn zin in en diep van binnen voelt dat hij het daar pertinent mee oneens is, maar het niet kan veranderen (bijvoorbeeld vastzitten in een thuissituatie, of schoolsysteem), dan kan daar een enorm opstandig gedrag uit voortkomen.

 

Het kan zijn dat de hoeveelheid emoties zo groot is, dat zij of hij daar geen raad mee weet, waardoor het gedrag steeds onvoorspelbaarder wordt en niet meer handelbaar. Niet alleen voor de omgeving, maar ook voor zichzelf.

Mijn aanpak als holistisch therapeut

De persoon in kwestie zal serieus genomen moeten worden in wat zij of hij voelt bij of vindt van een situatie. Er is begrip, respect en erkenning nodig, een luisterend oor.

 

Er zal gekeken moeten worden waarom die persoon dit gedrag ontwikkelt of waar zij of hij tegenaan loopt. In welke situatie bevindt hij zich? In wat voor omgeving en welke omstandigheden? Waar loopt het op vast of waar zit zij of hij in ‘gevangen’.

 

Verder zullen opgekropte emoties aangepakt moeten worden; uiten en verwerken is de oplossing.

 

Er zal naar een oplossing gekeken moeten worden hoe die persoon het beste kan handelen in de situatie waarin het zich bevindt. Welke veranderingen heeft zij of hij nodig?

Mijn boek 'De Overwinning'

 

Een spiritueel boek van eigen hand vol handvatten om aan jezelf te werken. Dit boek gaat je zeker ondersteunen in jouw proces van zelfontwikkeling, bewustwording, heling en transformatie.

Boek-Rob-Derksen-De-Overwinning.jpg
bottom of page