top of page
Home Rob Derksen, Holistisch therapeut en coach

Een holistische visie en aanpak van
verslavingen & probleemgebruik.

Rob Derksen:
"door mijn eigen verslavingen en probleemgebruik onder de loep te nemen en op een holistische manier met mijzelf te hebben gewerkt, heb ik geleerd uit mijzelf te halen, wat ik voorheen uit het roken, drinken, de drugs, het chatten, het daten en de seks haalde".

Spiritueel-Boek-Rob-Derksen-Verlost.jpg
NEW.jpeg

Een boek dat je anders doet kijken naar het ontstaan en de aanpak van verslavingen.

In dit boek omschrijf ik de holistische aanpak die ik op mijzelf heb toegepast en geef ik mijn visie op het ontstaan van ‘probleemgebruik’ in het algemeen.

 

De focus bij deze aanpak ligt niet op de verslaving zelf, maar op de persoon die het ‘probleem’ ervaart. Ik baseer mij op de verwerking van mijn eigen verslavingen (suiker, seks, alcohol, roken, blowen, partydrugs, chatten en daten) en de ervaringen met cliënten vanuit mijn therapeutisch werk.

Een aantal misvattingen ...

Een ziekte houdt je klein, een boodschap maakt je krachtig.

Een verslaving zou niet als een ziekte gezien moeten worden, maar als een boodschap.

 

Een boodschap die ons bewust maakt wat in ons uit balans is en welke emotionele ballast om aandacht vraagt, wat wij uit onszelf moeten leren halen wat wij nu uit een middel of een activiteit halen en wat wij in ons leven anders zouden moeten doen om niet steeds weg te willen vluchten.

Holistische aanpak verslavingen, Rob Derksen
Holistische aanpak verslavingen, Rob Derksen

Je kunt je verlossen.

In de ogen van Rob Derksen is deze stelling absoluut niet kloppend.

Een gebruik komt misschien wel steeds terug, maar dan puur omdat de thema’s niet volledig zijn aangepakt. Dus niet omdat het een waarheid is dat je er nooit meer vanaf komt, maar ‘gewoon’, omdat er nog werk aan de winkel is.

Identificeer jezelf niet met je probleem. Je bént het niet!

Ook al heb je een verslaving, je bént niet verslaafd. Deze ‘fout’ in onze taal heeft een enorme invloed op onze identiteit en maakt het moeilijk om van een verslaving of probleem af te komen.

 

Wat je wél bent, is een autonoom, krachtig en liefdevol wezen die van alles heeft meegemaakt, waardoor een verslaving is ontstaan. Ook ben je in jouw wezen vrij van welke verslaving dan ook.

Holistische aanpak verslavingen, Rob Derksen

Lezingen, workshops en de boeken.

Rob Derksen, Holistische lezingen

Intertactieve lezing

'Een holistische kijk en aanpak van verslaving & probleemgebruik'.

Een interactieve avond waarin de ex-verslaafde coach en therapeut Rob Derksen je een holistische visie geeft op het ontstaan en de aanpak van verslavingen en probleemgebruik. En dan verslavingen/probleemgebruik in brede zin en niet alleen alcohol, roken en drugs, maar ook TV, chatten, gamen, gokken, social media enzovoort.

 

Tot de pauze geeft hij zijn visie en deelt hij zijn ervaringen. Na de pauze is er ruimte voor vragen en gaat hij concreter in op diverse verslavingen en geeft hij tools en handvatten hoe er mee aan de slag te gaan.

Prijs: € 17,50

Data:

Nader in te plannen.

Holistische workshops, Rob Derksen_edite

Dagworkshop

Inzicht in verslaving & probleemgebruik

Waarom inzicht krijgen?


Als je aan de slag wilt met probleemgebruik, dan is het noodzakelijk dat je naar een aantal facetten gaat kijken.

 

Tijdens deze dag laten we je op een speelse manier ontdekken wat je uit een extern middel haalt en nog niet uit jezelf weet te halen.

 

Je krijgt zicht op wat uit balans is in jezelf waardoor je een extern middel "nodig" hebt.

 

Je krijgt een holistische kijk op je probleemgebruik, waardoor je het gaat zien als een boodschap in plaats van een probleem of zelfs een ziekte.


Wat gaat deelname je opleveren?

Je krijgt handvatten om met je probleem aan de slag te gaan en er mee te communiceren.

 

Het gaat je helder worden waarom je wel of niet wilt stoppen en wat stoppen/niet stoppen je oplevert.

 

Deze dag zet een helingsproces op gang waardoor je uiteindelijk meer in je kracht gaat komen en beetje bij beetje jouw 'verslaving' kan loslaten.

Datum:

Zaterdag 25 november, Centrum de Roos - Amsterdam

Spiritueel-Boek-Rob-Derksen-Verlost.jpg
NEW.jpeg
Boek-Rob-Derksen-De-Overwinning.jpg

Holistische boeken Rob Derksen

2 Boeken vol handvatten die je in beweging zetten.

Tijdelijke aanbieding: 2 boeken voor € 29,- i.p.v. € 35,-

 

Het boek 'Verlost' is het nieuwe boek van Rob Derksen.

Hij praat openhartig over zijn verslavingen en de aanpak ervan.

Dankzij het boek zul je anders gaan kijken naar jouw verslaving en probleemgebruik. Je zult gaan ontdekken ook jij je kunt verlossen en bekrachtigen.

 

Aangezien het boek 'De Overwinning' naadloos aansluit bij dit nieuwe boek en ik je graag wil stimuleren om aan je verslaving te werken, bied ik nu tijdelijk beide boeken aan met een korting van € 5,-.

De boeken zijn ook los te verkrijgen als pocket (€ 17,50) en als E-boek (€ 7,50).

Na je bestelling ontvang je een betaalverzoek per sms of per e-mail. Zodra de betaling binnen is, ontvang je het boek/de boeken, gesigneerd met een persoonlijke, intuïtieve boodschap per post.

De boeken zijn ook te bestellen bij boekhandels en diverse internetaanbieders.

Over Rob Derksen

Op mijn 40ste kwam ik erachter dat ik totaal niet gelukkig was met mijn leven en ik een scala aan verslavingen had. Altijd al verslavingsgevoelig geweest, wat vanaf mijn jeugd al duidelijk werd: ik had een 'probleemgebruik' van roken, drinken en seks.

Ik ben intensief aan mijzelf gaan werken en mijn beladen verleden kunnen verwerken en ben steeds meer in mijn kracht gekomen.

Deze inzichten en krachten ben ik gaan gebruiken in mijn werk als therapeut, coach en trainer.

Ik heb 100-den workshops en lezingen verzorgd, op spirituele festivals gestaan en zeer veel mensen mogen coachen. Inmiddels dus ook 3 boeken uitgegeven.

Rob Derksen, Holistisch therapeut en coach
bottom of page