Rob Derksen

Bewustwording & Zelfontwikkeling

Workshops

Dit zijn de workshops die ik aanbied:

Dagworkshops:

Heel & Bekrachtig het Innerlijk Kind

Ontdek & verlicht je schaduwkanten

Kom weer in verbinding met je Ziel

 

Meerdaagse workshops:

Leven vanuit Kracht & Passie

Traject voor jongeren: Leven vanuit Passie & Plezier

Reading & Healing in groep

Leven vanuit Innerlijke Kracht

Ont-dek en verlicht je Schaduwkanten

De invloed van je Ouderlijk Gezin

Relatieworkshop: ‘Hou ik van mijzelf of de ander?’

 

Visie

Door het aangaan en verwerken van situaties uit het verleden die je hebben geraakt, onzeker gemaakt, boos of wat dan ook… wordt je leven minder beladen en kost het minder moeite om te staan voor wie je wilt zijn. Hierdoor lukt het je beter om te leven vanuit je hart (gevoel) in plaats van vanuit je hoofd (denken). En leven vanuit je hart maakt je autonoom, vitaal en gelukkig.

Daarom hebben de workshops als doel jou in contact te brengen met je gevoel, je emoties, je angsten, je belemmerende overtuigingen, je schaduwkanten, etcetera. Dit geeft een transformatie, een ommekeer van zwaarte, beladenheid en belemmering naar kracht, blijdschap en bevrijding.

Aangezien wij allemaal een opvoeding hebben gehad, ergens zijn opgegroeid, van alles hebben meegemaakt op school en buitenshuis én vanuit twee heel specifieke mensen zijn geboren die óók hun verleden hebben én allemaal kind, jongere en jong volwassene zijn of zijn geweest, komen gebeurtenissen uit het verleden veelal als centraal thema naar boven in de workshops. Zonder al veel in te gaan op details. Het aangaan en verwerken van je verleden bepaalt in mijn visie de mate van het wel of niet leven vanuit volwassenheid, kracht en genot.

Daarom vormen de workshops in mijn ogen een bijna noodzakelijk onderdeel van een behandelplan. Juist omdat tijdens workshops op een heel veilige, oprechte, liefdevolle, soms confronterende manier kan worden gewerkt  aan heling, ont-lasting en transformatie.

Aanpak

De eerste ochtend staat meestal in het teken van het duidelijk formuleren van je doelstelling, kennismaken met elkaar, het op gang brengen van contacten en het opbouwen van een veilige omgeving.

Vanaf dat moment wordt ‘opgepakt’ wat er gebeurt tussen de deelnemers onderling en met de deelnemers zelf. Gevoelens en emoties zullen worden geraakt. Hierbij gebruiken wij verschillende vormen van coaching en therapie. Dit wordt ondersteund met muziek, wandelingen, het buiten in de natuur zijn, diverse vormen van beweging, meditaties en dergelijke.

Maar altijd met als doel om beladenheid, angsten en pijnen te verminderen en bewustwording en veranderingen in je gedrag op gang te brengen.

De eerste twee dagen zijn vaak het meest confronterend, omdat wij in die dagen echt naar je kern moeten gaan. De laatste dagen staan vooral in het teken van het in contact komen met je kracht, je zekerheden, je vertrouwen, je zelfbeeld en de liefde naar jezelf.

Je zult merken dat je veel krachtiger en liefdevoller naar jezelf en naar anderen zult zijn.

Elke dag start met een actieve meditatie op muziek. Dit om te aarden en meer in contact te komen met jezelf. Tussen de maaltijden door zijn er groepssessies. Er zijn voldoende pauzes om je ervaringen op je in te laten werken en te delen met de andere deelnemers.

Voor overnachting, ontbijt, lunch en diner wordt gezorgd, ook al zullen wij deels meehelpen bij de voorbereidingen. Dit om het proces waarin je jezelf bevindt niet te onderbreken. In principe wordt geslapen in 2-persoonskamers, maar er is een mogelijkheid om een eenpersoonskamer te reserveren.

 

Eén reactie

  1. Wat ik hierboven lees is net wat ik nodig heb!
    Ik zit echt in een zoektocht naar wat ik wil maar vind de kracht en vreugde niet om er iets aan te doen!
    Daarom zou ik heel graag de eerstvolgende data kennen wanneer die workshop doorgaat.
    Lieve groetjes!

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.