Rob Derksen

Bewustwording & Zelfontwikkeling

Traject voor jongeren: Leven vanuit Passie & Plezier

Ik wil mij graag inzetten voor jongeren die dreigen de aansluiting met de maatschappij te verliezen, zich niet meer thuis voelen binnen het onderwijs, te kampen hebben met psychische en/of gedragsdisbalansen of zich gewoon niet lekker in hun vel voelen zitten. Elke jongere heeft in mijn ogen de kracht in zich om te leven met plezier en passie. Soms lukt dat gewoon even niet en daar wil ik hen een handje bij helpen.

Door het land heen wil ik daarom groepen opstarten met een 10-tal jongeren tussen de 13 en 17 jaar, waar ik 3 maanden mee aan het werk zal gaan.
Elke maand 2 bijeenkomsten van 3 uur.

Mocht je interesse hebben, neem dan contact met mij op. Zodra er in een regio of een plaats voldoende animo is, zal ik data prikken.

Opzet en investering:

De groep zal bestaan uit 8 à 10 jongeren tussen de 13 en 17 jaar. Daardoor zal iedereen intensief begeleid worden. Gedurende 3 maanden zal elke 2 weken een middag of een avond opgezet worden van 3 uur, waarin een scala aan oefeningen gedaan zullen worden; healings, readings, groepsoefeningen en individuele gesprekken.
De investering in het hele traject is € 400,-. Mocht dit niet haalbaar zijn, dan overleggen wij een bijdrage naar vermogen.
Helaas vergoeden de zorgverzekeraars niets.

De ervaring van een deelnemer:

Waarom ik een ‘ont-wikkelgroep’ met andere jongeren fijn vind?

“Hoi, ik ben E., een meisje van 16 jaar en ik ben het zat om het zo zwaar te hebben in mijn leven. Inmiddels heb een aantal individuele sessies gehad met Rob Derksen. Deze hebben mij al geholpen, maar ik ben er aan toe om ook in een groep met leeftijdgenoten aan de slag te gaan.
Het kan mij en andere jongeren die met dezelfde problemen rondlopen goed helpen om samen te werken aan onszelf en aan de dingen waar we tegenaan lopen, zodat het contact met zowel leeftijdgenoten als volwassenen zal verbeteren. We kunnen herkenning zoeken bij elkaar en misschien van elkaars verschillen leren. In deze groep kunnen wij samen leren onszelf te accepteren.

Misschien heb je net als ik wel een negatief beeld van jezelf en vind je het moeilijk om jezelf te zijn. Misschien vind je het moeilijk om gelukkig te zijn en komt dat door de negatieve houding die anderen naar jou hebben. Ikzelf voelde mij jarenlang buitengesloten en ongelukkig door pesterijen.

Ook heb ik veel onbegrip ervaren in mijn omgeving van zowel mijn ouders als leraren. Hierdoor kon ik mijzelf niet goed uitten. Het lijkt alsof niets lukt in mijn leven.

Diep van binnen weet ik dat ik talenten heb en ook waardig ben, maar ik heb er moeite mee om daarvan gebruik te maken. Ik voel me somber en zou me nu eindelijk eens beter willen voelen.

Herken jij ook dat je geen initiatief meer neemt en heb je het gevoel dat door de houding van anderen je geen leuke of interessante dingen meer doet? Het kan hierdoor lijken alsof niets meer loopt zoals je zou willen. Dat maakt het erg moeilijk om plezier te hebben.

In de groep die Rob Derksen wil opstarten, gaan we aan de slag met de dingen waar we het moeilijk mee hebben. We kunnen gaan ontdekken waar we goed in zijn en Rob zal ons handvaten geven om onze plek weer terug te vinden, waardoor alles een stuk aangenamer wordt. In deze groep zullen wij tal van ‘thema’s’ aanpakken. We zullen praten over onze problemen of dingen waar we mee vastlopen, maar ook zal Rob oefeningen met ons doen waardoor we ons beter begrepen zullen voelen. Ik ervaar Rob als een man die begrip heeft en goede begeleiding geeft”.

Waarom ik als moeder dit initiatief toejuich?

”Als moeder heb ik ondervonden dat ik tijdens het opvoeden van E. haar zowel positieve, maar ook veel negatieve kwaliteiten en boodschappen heb doorgegeven.

Dit heeft een grote impact gehad op het gedrag van E., maar ook op hoe zij zich is gaan voelen in de afgelopen jaren. Ik vond/vind het soms erg moeilijk om het gedrag van E. in positieve banen te houden en haar het vertrouwen in zichzelf te geven dat zij zo nodig heeft. Zeker omdat ik er na mijn scheiding vaak alleen voor heb gestaan en omdat ik erg veel herken in mijn dochter. Ik ben er inmiddels achter dat ik mij vroeger ook niet altijd even fijn heb gevoeld.

Dankzij de verschillende sessies die Rob samen met mij en E. heeft gehad, ben ik tot een scala aan inzichten gekomen.

Mijn eigen gedrag naar mijn kind is verbeterd, ik ben haar beter gaan begrijpen en ben ook gaan inzien welk aandeel ik heb gehad in de problemen waar mijn dochter tegenaan loopt. Mijn kind is mij weer beter gaan begrijpen, waardoor wij meer op een lijn zijn gekomen. Ik heb het gevoel dat ik haar nu beter kan ondersteunen in haar proces van persoonlijke groei.

Naast de individuele sessies die wij met Rob hebben, gun ik E. nu ook om de stappen te zetten met leeftijdgenoten. Ik gun haar te ontdekken dat zij er niet alleen voor staat en dat zij alle kwaliteiten in zich heeft om weer een gelukkig en positief leven te gaan leiden.”

Waarom ik als coach deze groepen met jongeren wil opstarten?

Als kind heb ik dezelfde angsten, blokkades en emoties ervaren die veel jongeren van deze tijd ook ervaren. Ik heb mij nooit welkom of veilig gevoeld, waardoor ik eigenlijk mijn hele jeugd vanaf de zijlijn heb meegedaan en met een schild om mij heen heb geleefd. Door het werk dat ik op mijzelf heb gedaan op latere leeftijd, ben ik alsnog in mijn kracht gekomen en heb ik de emoties/angsten van toen kunnen transformeren en loslaten. Alle ervaringen die ik zelf heb gehad in mijn verleden gebruik ik nu in de coaching en de workshops. Aangezien ik zelf uit mijn depressie, psychische disbalansen en verslavingen heb weten te komen, wil ik dit ook overdragen aan jongeren en ouders/opvoeders.

Daarom wil ik met groepen van 8 à 10 jongeren starten en om de 2 weken met hen een middag of avond aan de slag gaan gedurende 3 maanden. Het worden sessies van ont-dekken, ont-wikkelen en transformeren. Geen praatsessies, maar werksessies om hen te laten ontdekken wie zij in wezen zijn, waar hun krachten liggen en wat hun passie is. Door het werk dat wij op elkaar doen, zullen zij zich autonomer, vrijer en krachtiger gaan voelen.

Geef een antwoord

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.