Rob Derksen

Bewustwording & Zelfontwikkeling

De Invloed van het Ouderlijk Gezin

4 dagen – inclusief overnachtingen

Je blijft je hele leven een band houden met je biologische ouders en andere gezinsleden. Wel of geen contact, wel of niet overleden. Wel of geen vriendschap. Je hele leven blijf je een kind van óf een broer of zus van. Hoe meer verwikkelingen er bestaan in het gezin onderling, des te moeilijker het waarschijnlijk in je jeugd was om een gerespecteerde plek te verwerven binnen dat gezin. De periode tussen je geboorte en je 21ste jaar is vooral een heel belangrijke periode. Je krijgt de voorbeelden mee die je ouders, opvoeders en je omgeving je hebben gegeven. Gezinsverhoudingen in je jeugdtijd lopen als een rode draad door de workshop, waarbij voortdurend de link wordt gelegd naar je huidige gezinssituatie.

Alle oefeningen, meditaties en bezinningsmomenten staan in het teken van ‘Het ont-wikkelen van de relatie met je ouderlijke gezin’. De oefeningen kunnen soms confronterend zijn, doordat emoties die al lang vast hebben gezeten los komen. Hoe meer ballast uit het verleden je kunt loslaten, des te liefdevoller en begripvoller de relatie zal worden met jezelf, met je partner en je kinderen en anderen in je omgeving.

Je kunt alléén naar deze workshop komen en dankzij de andere deelnemers toch je ‘hele familie’ ontmoeten. Ook kunnen gezinsleden samen deelnemen (broer en zus, partners, ouder en kind). Door de methode Familieontwikkelingen zal iedere deelnemer tijdens de workshop regelmatig een spiegel zijn voor de ander. De methode is bedoeld om helderheid te creëren in de onderlinge relaties en om verwikkelingen uit het verleden op te lossen. De workshop is voor iedereen die de relaties binnen het gezin weer gezond wil maken.

Datum en tarief

Voor deze workshop is nog geen datum gepland. Zodra er voldoende animo voor is, zal er weer een gepland gaan worden. De data en tarieven zullen dan op de site gezet worden.