Rob Derksen

Bewustwording & Zelfontwikkeling

In de media

-) Artikel in NVNLP: Ik bén niet verslaafd, ik heb een verslaving

Klik hier voor artikel

-) Artikel in Spiegelbeeld, Oktober 2017: De psyche is niet ziek, hooguit uit balans

Klik hier voor artikel

-) Artikel in Margriet: Herken je Schaduw

Klik hier voor artikel

-) Frontier Radio, 19 juli 2012 (vanaf -00:58:25)

Beluister interview

-) Radio Talk2Myra, aug. 2013

Beluister interview

-) Radio Talk2Myra, sept. 2013

Beluister interview

Negatieve publicatie

Als je mij googled, dan kom je ook 2 artikelen tegen die over mij zijn gepubliceerd door dagblad De Trouw en door de Vereniging tegen Kwakzalverij.

Volgens deze artikelen zou ik een ‘foute therapeut’ zijn die onherstelbare schade aanricht bij mijn cliënten, doordat ik valse herinneringen zou inprenten. Ik heb besloten deze 2 negatieve artikelen op mijn website te zetten, omdat ik transparant wil blijven en ik mij totaal niet kan vinden in wat zij schrijven. Uiteraard raken beide artikelen mij wel diep in mijn wezen, maar ik heb zelf niet de middelen om energie steken in het aanvechten van deze organisaties, ook al is hun publicatie een goed voorbeeld van smaad en laster. Ik ben blij dat ik mijzelf recht in de spiegel kan blijven aankijken en voel mij gesteund door de resultaten die ik sinds jaren boek met cliënten die op mijn pad komen.

Het artikel in Trouw; ‘Valse herinnering, echt leed’

Asha ten Broeke (freelance journalist en columnist) vroeg of ik mee wilde werken aan een interview over het verschil van resultaat/effect van een holistische benadering van een psychische klacht, gedragsprobleem of verslaving t.o.v. een reguliere benadering. Ik heb direct ja gezegd, aangezien ik de huidige aanpak door de psychiatrie en jeugdzorg verre van ideaal en volledig vind.

Helaas heb ik voor het verschijnen van het artikel niet om inzage gevraagd aan Asha ten Broeke, anders had ik alsnog geweigerd mijn medewerking te verlenen. Zoveel verdraaiingen, onwaarheden en uit zijn verband getrokken conclusies, dat ik het gevoel kreeg dat ik met voorbedachte rade zwart moest worden gemaakt. Een cliënt van mij heeft zelfs schade opgelopen door dit artikel. Genoemde cliënt heeft mij in een persoonlijk gesprek zelfs benadrukt hoe blij zij was met het traject dat zij met mij heeft bewandeld.

Schande dat een gerespecteerde krant als De Trouw dit soort praktijken bezigt.

Hier het artikel

Het artikel op de website Vereniging tegen kwakzalverij; ‘Foute therapeut Derksen richt onherstelbare schade aan’

Het is bekend dat genoemde vereniging o.a. als doel heeft iedereen de grond in te boren die een andere visie heeft dan die van de reguliere zorg. Daar heb ik nog wel vrede mee, maar dat het verhaal van een cliënt (mogelijk slachtoffer van seksueel misbruik) zo door hen wordt verdraaid en foutief wordt belicht, daar heb ik toch wel erg grote moeite mee. Dat zij mij willen stoppen dat snap ik, maar niet ten koste van mensen die mogelijk al eens slachtoffer waren.

Deze vereniging is niet te stoppen, omdat zij gesponsord worden door hen die de holistische gezondheidszorg (zgn. alternatieve zorg) liever zien verdwijnen dan groeien. Zelfs onze minister van welzijn steunt deze club. Dat roept bij mij erg veel vraagtekens op.

Hier hun artikel

Mocht je interesse zijn opgewekt en je wilt contact voor info of het maken van een afspraak, klik dan hier.

Als je meer wilt lezen over mijn visie en aanpak, dan zijn mijn boeken misschien een aanrader (zie boeken).

Opmerking bij het plaatsen van een reactie: Mocht je een reactie plaatsen, weet dan dat deze eerst door mij wordt gelezen en beoordeeld voordat hij op de website geplaatst wordt. Je kunt altijd aangeven in je reactie als je niet wilt dat deze openbaar/leesbaar wordt gemaakt op de website.

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.