Rob Derksen

Bewustworden & Ontwikkelen

Ontdek & verlicht je schaduwkanten

HPIM1865

Waarom werken aan schaduwkanten?

Schaduwkanten zijn kanten van ons gedrag waar wij onszelf niet bewust van zijn en die ons uit balans halen. Gedrag van anderen werkt als een ‘spiegel’. Kijken in die spiegel maakt ons bewust. Irritatie aan gedrag van anderen wijst vaak op een soortgelijk eigen gedrag, ook al ontkennen wij dat.

Schaduwkanten kunnen ook de sterke kanten van onszelf zijn, waar wij geen weet (meer) van hebben, of kwaliteiten die wij niet (meer) durven of kunnen benutten. Anderen om ons heen die deze sterke kanten wel gebruiken, spiegelen dit aan ons en maken ons wakker.

Ook facetten van ons fysieke lijf kunnen in de schaduw komen te staan, waardoor wij onszelf ten dele afwijzen.

Wat gaat deelname je opleveren?

Het inzichtelijk maken van je schaduwkanten, geeft een enorme boost aan je persoonlijke ontwikkeling. Hoe minder je ‘in de schaduw’ staat, hoe meer zicht je krijgt op al jouw innerlijke en uiterlijke facetten. Bewustwording geeft een completer beeld van jezelf en maakt duidelijk wat je uitstraalt en hoe jij jezelf meer in bloei kunt zetten.

De opzet van deze workshop:

Gedurende deze dag, die van 10.00 – 16.30 uur zal duren (LET OP: de tijden bij yogastudio Licht op Yoga in Eindhoven zijn afwijkend), zal ik je allereerst bewust maken wat schaduwkanten zijn en hoe je ze kunt ontdekken. Middels een aantal oefeningen leer je vervolgens hoe je met schaduwkanten kunt omgaan in je dagelijks leven. Dankzij het werken in een groep zullen een aantal schaduwkanten helder worden.

Aan deze workshop kunnen maximaal 12 personen deelnemen, zodat ieder voldoende aandacht krijgt.

Deelname kost € 75,-

Data en lokatie:

Eindhoven, 17 Februari