Rob Derksen

Bewustwording & Zelfontwikkeling

Ontdek & verlicht je schaduwkanten

HPIM1865

Waarom werken aan schaduwkanten?

Schaduwkanten zijn kanten van ons gedrag waar wij onszelf niet bewust van zijn en die ons uit balans halen. Gedrag van anderen werkt als een ‘spiegel’. Kijken in die spiegel maakt ons bewust. Irritatie aan gedrag van anderen wijst vaak op een soortgelijk eigen gedrag, ook al ontkennen wij dat.

Schaduwkanten kunnen ook de sterke kanten van onszelf zijn, waar wij geen weet (meer) van hebben, of kwaliteiten die wij niet (meer) durven of kunnen benutten. Anderen om ons heen die deze sterke kanten wel gebruiken, spiegelen dit aan ons en maken ons wakker.

Ook facetten van ons fysieke lijf kunnen in de schaduw komen te staan, waardoor wij onszelf ten dele afwijzen.

Wat gaat deelname je opleveren?

Het inzichtelijk maken van je schaduwkanten, geeft een enorme boost aan je persoonlijke ontwikkeling. Hoe minder je ‘in de schaduw’ staat, hoe meer zicht je krijgt op al jouw innerlijke en uiterlijke facetten. Bewustwording geeft een completer beeld van jezelf en maakt duidelijk wat je uitstraalt en hoe jij jezelf meer in bloei kunt zetten.

De opzet van deze workshop:

Gedurende deze dag, die van 10.00 – 16.30 uur zal duren (LET OP: de tijden bij yogastudio Licht op Yoga in Eindhoven zijn afwijkend), zal ik je allereerst bewust maken wat schaduwkanten zijn en hoe je ze kunt ontdekken. Middels een aantal oefeningen leer je vervolgens hoe je met schaduwkanten kunt omgaan in je dagelijks leven. Dankzij het werken in een groep zullen een aantal schaduwkanten helder worden.

Aan deze workshop kunnen maximaal 12 personen deelnemen, zodat ieder voldoende aandacht krijgt.

Deelname kost € 95,-

Data en lokatie:

2 reacties

  1. 1 van de dingen die me opvalt nadat ik al enkele workshops van Rob heb gevolgd is dat je MENSEN leert kennen. Wat ik hier mee wil zeggen is dat we allemaal een eerste oordeel hebben vanaf het eerste moment we iemand ontmoeten. Na enkele uren van de workshop ontstaat er een bewondering of fascinatie naar mede cursisten, door hun bijdrage in de groep. Ieders openheid, inzichten en kijk op de onderwerpen die worden besproken zet mij in beweging. Ik denk er over na, en laat me inspireren. Ik kijk naar iedere workshop uit, om weer opnieuw geïnspireerd te raken.

  2. Door in een groep gezamenlijk bezig te zijn met schaduwkanten, krijg je een veel completer beeld van wat het voor jezelf betekent. Voor mij heeft het deelnemen aan deze workshop een nieuwe blik geworpen op hoe ik mijn eigen schaduwkanten óók kan interpreteren. Verfrissend …. als je bv een blinde vlek hebt of steeds tegen dezelfde dingen aanloopt. Een aanrader dus!

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.