Rob Derksen

Bewustwording & Zelfontwikkeling

Een andere aanpak van psychische klachten bij kinderen & jongeren

In deze lezing geeft ik een toelichting, met concrete voorbeelden, van mijn kijk op én aanpak van psychische klachten als ADHD, Borderline, Depressie en Autisme.

Sinds een tiental jaren werk ik volgens een eigen methodiek met deze psychische klachten, met verbazingwekkende resultaten. Ik ben erachter gekomen dat het wel degelijk mogelijk is een blijvende verbetering teweeg te brengen en het kind / de jongere veel autonomer, krachtiger en met veel minder klachten (en medicijnen) haar of zijn leven te laten leiden.

Hoe?

Door het kind achter de klacht aan de oppervlakte te brengen, want iemand ís geen Borderliner, maar heeft een klacht die Borderline wordt genoemd. Dat is een groot verschil. Ik ga ervan uit dat in de kern van elk mens, in zijn wezen dus, een Ziel zit die van zichzelf heel en vitaal is. De Ziel heeft een stimulerende werking op het zelfhelend vermogen van psyche en lichaam. Door de methodieken, stimuleren we die Zielskracht en proberen de (in de jeugd) ontstane belemmeringen en negatieve overtuigingen te helen. Het gedrag van het kind / de jongere zal veranderen en haar of zijn psychische klachten nemen af of verdwijnen zelfs.

Deze lezing geeft misschien een nieuwe kijk op de behandeling van en de omgang met je kind. Of het geeft jou een andere kijk op jezelf als je met dit soort klachten te maken hebt.

Voor wie?

• Voor ouders die met soortgelijke klachten te maken hebben, hetzij bij zichzelf, hetzij in de familie of binnen het eigen gezin.
• Voor jongeren (vanaf 16 jaar) die eens een andere kijk op hun klacht willen horen en willen ontdekken dat er zeker een uitweg is.
• Verder voor iedereen die geïnteresseerd is in het onderwerp (bijvoorbeeld onderwijs, hulpverlening, et cetera).

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.