Rob Derksen

Bewustwording & Zelfontwikkeling

Depressie

Mijn visie:

Je BENT niet ziek, ook al heb je een depressie!
Je BENT zelfs niet depressief, ook al voel jij je zwaarmoedig, neerslachtig, somber of depressief!

Er is een wezenlijk verschil tussen ‘Ik BEN ziek of depressief’ en ‘Ik HEB een ziekte of Ik VOEL mij depressief’.

Ik maak in mijn aanpak dus onderscheid tussen ‘wie BEN je werkelijk en wat is jouw klacht?’

Voor mij geeft een depressie een boodschap af. Een signaal van de psyche dat opgelopen emoties en angsten om verwerking vragen, dat er te veel emoties vastzitten in ons lichaam en geest, of dat er stappen ondernomen moeten worden in onze leefwijze en gewoontes (uiteraard niet altijd makkelijk te verwezenlijken, en soms zelfs onmogelijk.)

Ik geloof erin dat als je de oorzaken aanpakt van een depressie, dus écht gaat helen en verwerken, de moed vindt om de juiste stappen te zetten en beslissingen te nemen of de dingen in je leven gaat ondernemen waar je blij van wordt en die jouw energie geven, dat dan zwaarmoedige gevoelens kunnen afnemen en de depressie zelfs overwonnen kan worden.

Ik praat uit eigen ervaring. Jarenlang heb ik mij depressief gevoeld. Toen ik mijn verleden ben gaan verwerken en een aantal rigoureuze heb genomen in mijn leven, is mijn innerlijk gevoel een heel stuk verbeterd. ik durf wel te stellen dat mijn depressie totaal weg is.

Misschien dat mijn boeken je een eind op weg kunnen helpen of je een aantal handvatten kunnen geven.

Klik hier voor inkijkexemplaar ‘De Overwinning’.
Klik hier voor inkijkexemplaar ‘Bekijk ze eens als mensen’.

Mocht je een afspraak willen om te onderzoeken ik iets kan betekenen bij de aanpak van jouw depressie, geef dan een bel. Ik werk op verschillende locaties in Nederland.

Klik hier voor meer info over de consulten.

Klik hier voor direct contact. 

Klik hier als je een ‘consult’ of een gesprek wilt via Skype.

Opmerking bij het plaatsen van een reactie: Mocht je een reactie plaatsen, weet dan dat deze eerst door mij wordt gelezen en beoordeeld voordat hij op de website geplaatst wordt. Je kunt altijd aangeven in je reactie als je niet wilt dat deze openbaar/leesbaar wordt gemaakt op de website.

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.