Rob Derksen

Bewustworden & Ontwikkelen

Jongeren

Heb je dit gevoel ook wel eens?

•    Regelmatig voel ik mij niet gehoord, gezien of begrepen;
•    Ik voel mij anders en kijk anders dan mijn omgeving tegen dingen aan;
•    Ik heb het gevoel dat ik mijzelf niet kan zijn en mij te veel moet aanpassen aan de ‘volwassen’ wereld;
•    Ik voel mij niet (meer) thuis op school;
•    Ik zou graag op een andere manier willen leren en ontdekken;
•    Ik voel, zie, hoor en weet soms dingen die anderen om mij heen niet voelen, horen, zien of weten;
•    Ik loop met een psychiatrisch sticker (ADHD, ADD, Borderline, autisme, PDD-Nos, depressie, ODD enzovoorts), maar ik weet van binnen dat ik niet ‘ziek’ ben zoals zij zeggen;
•    Ik heb soms (enorme) last van emoties en angsten waar ik moeilijk over kan praten en/of die ik soms zelf niet begrijp;
•    Ik kan mijn energie niet kwijt en voel mij onrustig;
•    Ik loop tegen problemen aan met vriendschappen of liefdesrelaties;
•    Ik voel mij eenzaam
•    Ik vind het moeilijk mijzelf écht te laten zien of écht te zeggen wat ik denk en voel;
•    Ik zie er tegenop om volwassen te worden;
•    Ik vind de wereld om mij heen hard, onvriendelijk en gevoelloos en zou daar wat aan willen doen;
•    Ik ervaar (te veel) stress thuis, op school, of in mijn omgeving;
•    Als ik de dingen op mijn manier zou kunnen doen, zou ik mij veel gelukkiger voelen.

Toen ik zelf kind was, had ik ook te maken met een aantal van bovengenoemde stellingen. Door verschillende gebeurtenissen kijk ik terug op een jeugd die nogal zwaar was en waardoor ik mij lang niet gelukkig heb gevoeld en zelfs jarenlang dood wilde. Ik zag er wel gelukkig uit aan de buitenkant, maar van binnen voelde ik dat niet. In de jaren tijdens en na mijn jeugd ontwikkelde ik een aantal verslavingen en psychische klachten. Gelukkig ben ik daar m.b.v. allerlei therapieën, workshops, gesprekken, boeken en zelfwerk overheen gekomen, waardoor ik mij nu een gelukkig, krachtig en volwassen persoon voel en blij ben met het leven dat ik nu leef. Ik heb er mijn werk van gemaakt om mensen te begeleiden die af willen van hun klachten, hun ‘ziektes’ en van de belemmeringen die zij ervaren. Samen met hen werken wij eraan dat zij weer kunnen leven vanuit vreugde en kracht. Ik werk op een andere manier dan de hulp die geboden wordt vanuit de reguliere hulpverlening en gebruik allerlei methodieken uit de holistische (alternatieve) gezondheidszorg.

Hoe gaat de coaching in zijn werk?

Als je ergens tegenaan loopt in je leven en je wilt daar helderheid over, of je wilt het opgelost hebben, of je wilt weten hoe je meer jezelf kunt worden, dan kan een consult (een gesprek) je een duwtje in de juiste richting geven.

In dat 1e gesprek maak je helder waar je tegenaan loopt en wat er zou veranderen voor je als je het ‘probleem’ niet meer zou hebben.
Een van de dingen die ik doe is ‘invoelen op jouw energieveld’. Je zou kunnen zeggen dat ik even een kijkje mag nemen in jouw leven, je onderbewuste, je gevoelens en je emoties. Daardoor snap ik je waarschijnlijk heel snel, zonder dat je veel woorden hoeft te gebruiken. Door de beelden die ik krijg, de gevoelens die ik voel en de woorden die ik hoor, kom ik in contact met wat ik noem je ziel. Jouw ziel heeft alle vermogens in zich om jou weer gelukkig en krachtig je leven te laten leven.

Door het werken op het niveau van je ziel, komen je angsten en emoties naar boven, waardoor wij ermee aan de slag kunnen gaan. Hoe minder angsten en emoties in je lijf zitten en opgeslagen zijn, hoe krachtiger jij je zult voelen en hoe meer jij jezelf (je ziel) kunt zijn.

Het verwerken van je emoties en angsten doen wij in vervolgsessies die ook een uur duren. Meestal 1 of 2 sessies per maand, omdat het tijd nodig heeft de dingen te kunnen verwerken die in een sessie gebeuren.

Je zult merken dat jij je na elke sessie lichter gaat voelen; minder belast, vrijer en gelukkiger. Je zult ook meer kracht ervaren, want jij gaat meer handelen vanuit je ziel (je innerlijke kracht) en dus zul je meer jezelf worden.

Als emoties en angsten verminderen en jij meer gaat leven vanuit wie je in jouw wezen bent, zullen ook (psychische) klachten, gedragsproblemen en verslavingen afnemen. Ik kan je dit vanuit eigen ervaring zeggen en verwacht dat ook jij je beter zult gaan voelen na een aantal sessies.

Meestal hebben wij aan 5 tot 10 sessies voldoende, afhankelijk natuurlijk van het ‘probleem’ waar je tegenaan loopt.

Vertrouw erop dat ook jij in je (volledige) kracht kunt komen en je ‘ziektes’ mogelijk kunt overwinnen of voorkomen.

 

Voor het maken van een afspraak klik hier
Voor tarieven en vergoedingen klik hier

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.